Oktay Usta Kesme Aşı Çorba Tarifi

26 Mart 2012 Pazartesi

Kesme Aşı Tarifi

Malzeme Listesi

1,5 Su B. Un
1 Yumurta
1 Su B. Yeşil Mercimek
1 Soğan
200 Gr. Kıyma
1 Tutam Maydanoz
1 Çorba K. Tereyağı
Tuz
Su

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına unu koyuyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.Yumurtayı kırıp ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Tuzunu da ilave edip,su ile birlikte sert bir hamur yoğuruyoruz.

Hamurumuzu merdaneyle açıyoruz. Hamuru kurumaya bırakıyoruz. Kurutulan hamuru önce uzun şeritler halinde kesiyoruz. Daha sonra bir araya getirip küçük kareler halinde kesiyoruz.

Köftesi için: Kıymayı rendelenen soğan ve tuzla yoğurup minik köfteler yapıyoruz.Köfteleri sıvı yağda kızartıyoruz. Mercimekleri suda haşlıyoruz.Haşlanan mercimeklerin üzerine kesme hamuru döküp karıştırıyoruz.

Ocağın altını kısıp çorbamızı pişiriyoruz. Kızartılan köfteleri de ilave ediyoruz. Pişen çorbamızı servis tabağına alıp,servis ediyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger