Soğan Mıhlaması - Nuriye'nin Mutfağı: Erzurum

1 Aralık 2011 Perşembe

Soğan Mıhlaması - Nuriye'nin Mutfağı: Erzurum
Malzemeler: 1 bağ taze soğan, 6 adet yumurta, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yapılışı: Yemeğimiz için taze soğanın sadece yeşil kısımları kullanır. Yıkanan taze soğanların yeşil kısımları ayrılarak küçük küçük doğranır. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz serpilir. Ezilmemesi için elle havalandırılarak karıştırılır. Derin bir kapta 6 tane yumurta çırpılır. Üzerine 2 yemek kaşığı un eklenir. Unun topaklanmaması için iyice çırpıldıktan sonra 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve yine 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave edilir.
İyice çırpıldıktan sonra küçük küçük doğranan taze soğanlarla karıştırılır. Geniş bir yanmaz tavaya  3 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı konulur. Hazırlanan karışım yağın üzerine ince bir tabaka oluşturacak şekilde yerleştirilir. Kapak kapatılarak pişirilir. Altı kızardıktan sonra ters yüz edilerek diğer tarafının da pişmesi sağlanır. Her iki tarafı da iyice kızardıktan sonra yemeğimiz servise hazırdı


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çortutu Pancarı - Nuriye'nin Mutfağı: Erzurum

Çortutu Pancarı - Nuriye'nin Mutfağı: Erzurum
Malzemeler: 1 kilo çortutu yani şalgam turşusu, 1 kilo kemikli kuzu eti, 1 çay bardağı pilavlık bulgur, 1 adet büyük boy kuru soğan, 2 yemek kaşığı domates salçası, 4 yemek kaşığı tereyağı, 2 çay kaşığı kuru reyhan, 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı: Kemikli kuzu eti üzerini geçecek kadar suyla düdüklü tencerede 40 dakika haşlanır.  Orta büyüklükte bir tencerede 4 yemek kaşığı tereyağıyla piyazlık şekilde incecik doğranan 1 adet büyük boy kuru soğan kavrulur. Soğanlar pembeleşirken 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir. Salça da kavrulduktan sonra suyu süzülen haşlanmış kuzu eti ilave edilir. Et sosla birlikte sotelendikten sonra haşlanan suyu üzerine eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak suyun kaynaması beklenir. Su kaynadıktan sonra 1 kilo çortutu yani şalgam turşusu ve 1 çay bardağı pilavlık bulgur ilave edilir. Bulgurun tencerenin dibine yapışmaması için karıştırılmamalıdır. Tüm malzemelerin üzerine 2 çay kaşığı kuru reyhan, 1 çay kaşığı pul biber ve 2 çay kaşığı tuz serpildikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çektikten sonra yemeğimiz servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Palamut Dolması - Necla'nın Mutfağı: Sinop

Palamut Dolması - Necla'nın Mutfağı: Sinop
MALZEMELER: 4 adet bol etli palamut, 1,5 su bardağı pirinç, 6 adet kuru soğan, ½ demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı kaşık tuz, 1 çay kaşığı yenibahar, ½ çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 3 çay kaşığı nane, 1 çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI:
6 adet kuru soğan küçük küçük doğranır, 1 kaşık tuzla zeytinyağında yumuşayana kadar kavrulur. Yumuşayan soğanlara yıkanıp süzülen 1 su bardağı pirinç ilave edilir. Pirinçler soğanlarla kavrulurken 1 çay kaşığı yenibahar, ½ çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 3 çay kaşığı nane ilave edilir.
Baharatlarla iyice karıştırılan harca ½ bardak sıcak su, ince ince doğranmış ½ demet maydanoz ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır. Temizlenip kılçıkları alınmış bol etli palamudun içi açılır, bol iç harç yerleştirilir. Üzerine 2. Palamut ilkinin tam aksi yönünde yerleştirilir. Birinin kuyruğu diğerinin başından geçirilir. Kapatılan palamutların üzerine zeytinyağı gezdirilir ve 200 derecede pişirilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Pırasalı Mısır Ekmeği - Necla'nın Mutfağı: Sinop

Pırasalı Mısır Ekmeği - Necla'nın Mutfağı: Sinop
MALZEMELER: ½kg pırasa, 4 su bardağı mısır unu, çeyrek demet maydanoz, 2 su bardağı kaynar su, tuz, karabiber, zeytinyağı

YAPILIŞI:
½kg pırasanın sapları kesilir, ilk kabuğu alındıktan sonra iyice yıkanır. Yıkanan pırasalar ince halkalar halinde doğranır, tuzla ovulur. Maydanozlar ince ince kıyılır, pırasalara eklenir. 4 su bardağı mısır unu bir kaba aktarılır. 1 tatlı kaşığı tuzun ardından 2 su bardağı kaynar su ilave edilerek yoğrulur. Yoğrulan harca pırasa ve maydanozlar ilave edilir. Biraz karabiber serpilen harç ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğrulur. Fırın kabı yağlandıktan sonra harç aktarılır ve kaba iyice yayılır. Üzerine bastırılarak kaba yerleştirildikten sonra yemeğin üzeri zeytinyağı ile yağlanır. Fırına girmeden önce dilimlere ayrılır. Pırasalı Mısır Ekmeği 200 derecede pişirilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sirkeli Köfte - Necla'nın Mutfağı: Sinop

Sirkeli Köfte - Necla'nın Mutfağı: Sinop
MALZEMELER: 600gr dana kıyma, 5 adet orta boy kuru soğan, çeyrek demet maydanoz, 1 çay bardağı üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, un, zeytinyağı

YAPILIŞI:
600gr dana kıyma, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice yoğrulur. Ayrı bir kaba un yayılır. Yoğrulan kıymadan minik köfteler meydana getirilir ve yapışmamaları için un yayılan kaba koyulur. Minik köfteler zeytinyağında çok fazla çıtır olmadan kızartılır. 5 adet soğan piyazlık doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Kavrulan soğanlara ince ince kıyılan maydanozlar ilave edilir ve karıştırılır. Başka bir tavaya önce soğanlar, ardından köfteler ilave edilir ve üzerlerine 1 çay bardağı üzüm sirkesi gezdirilir. Ocağa yerleştirilen tavaya 1 çay bardağı sıcak su eklenir ve 5dk kadar pişirilir. Sirkeli Köfte servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mamalika - Necla'nın Mutfağı: Sinop

Mamalika - Necla'nın Mutfağı: Sinop
MALZEMELER: 1kg mısır unu, 5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 100gr ceviz, 3 yemek kaşığı Keş, zeytinyağı, tereyağı

YAPILIŞI:
5 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve kaynatılır. Kaynayan suya 1kg mısır unu yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Karıştırmayı sürdürürken çok az zeytinyağı ilave edilir. İyice karıştırılarak hamur haline getirilen mısır unu ocaktan alınır. 1 kaseye zeytinyağı doldurulur. Zeytinyağına batırılan kaşıkla hamur halindeki mısır unu alınır ve servis tabağına aktarılır. 100gr ceviz çok fazla ufaltılmadan dövülür. Mamalaki’nin üzerine ceviz ve 3 yemek kaşığı Kef serpilir. Servis sırasında tereyağı eritilir ve yemeğin üzerine gezdirilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger