Mamalika - Necla'nın Mutfağı: Sinop

1 Aralık 2011 Perşembe

Mamalika - Necla'nın Mutfağı: Sinop
MALZEMELER: 1kg mısır unu, 5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 100gr ceviz, 3 yemek kaşığı Keş, zeytinyağı, tereyağı

YAPILIŞI:
5 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve kaynatılır. Kaynayan suya 1kg mısır unu yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Karıştırmayı sürdürürken çok az zeytinyağı ilave edilir. İyice karıştırılarak hamur haline getirilen mısır unu ocaktan alınır. 1 kaseye zeytinyağı doldurulur. Zeytinyağına batırılan kaşıkla hamur halindeki mısır unu alınır ve servis tabağına aktarılır. 100gr ceviz çok fazla ufaltılmadan dövülür. Mamalaki’nin üzerine ceviz ve 3 yemek kaşığı Kef serpilir. Servis sırasında tereyağı eritilir ve yemeğin üzerine gezdirilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger