Sirkeli Köfte - Necla'nın Mutfağı: Sinop

1 Aralık 2011 Perşembe

Sirkeli Köfte - Necla'nın Mutfağı: Sinop
MALZEMELER: 600gr dana kıyma, 5 adet orta boy kuru soğan, çeyrek demet maydanoz, 1 çay bardağı üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, un, zeytinyağı

YAPILIŞI:
600gr dana kıyma, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice yoğrulur. Ayrı bir kaba un yayılır. Yoğrulan kıymadan minik köfteler meydana getirilir ve yapışmamaları için un yayılan kaba koyulur. Minik köfteler zeytinyağında çok fazla çıtır olmadan kızartılır. 5 adet soğan piyazlık doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Kavrulan soğanlara ince ince kıyılan maydanozlar ilave edilir ve karıştırılır. Başka bir tavaya önce soğanlar, ardından köfteler ilave edilir ve üzerlerine 1 çay bardağı üzüm sirkesi gezdirilir. Ocağa yerleştirilen tavaya 1 çay bardağı sıcak su eklenir ve 5dk kadar pişirilir. Sirkeli Köfte servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger