MALZEMELER: 600gr dana kıyma, 5 adet orta boy kuru soğan, çeyrek demet maydanoz, 1 çay bardağı üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, un, zeytinyağı
YAPILIŞI:
600gr dana kıyma, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice yoğrulur. Ayrı bir kaba un yayılır. Yoğrulan kıymadan minik köfteler meydana getirilir ve yapışmamaları için un yayılan kaba koyulur. Minik köfteler zeytinyağında çok fazla çıtır olmadan kızartılır. 5 adet soğan piyazlık doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Kavrulan soğanlara ince ince kıyılan maydanozlar ilave edilir ve karıştırılır. Başka bir tavaya önce soğanlar, ardından köfteler ilave edilir ve üzerlerine 1 çay bardağı üzüm sirkesi gezdirilir. Ocağa yerleştirilen tavaya 1 çay bardağı sıcak su eklenir ve 5dk kadar pişirilir. Sirkeli Köfte servise hazırdır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !