Çortutu Pancarı - Nuriye'nin Mutfağı: Erzurum

1 Aralık 2011 Perşembe

Çortutu Pancarı - Nuriye'nin Mutfağı: Erzurum
Malzemeler: 1 kilo çortutu yani şalgam turşusu, 1 kilo kemikli kuzu eti, 1 çay bardağı pilavlık bulgur, 1 adet büyük boy kuru soğan, 2 yemek kaşığı domates salçası, 4 yemek kaşığı tereyağı, 2 çay kaşığı kuru reyhan, 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı: Kemikli kuzu eti üzerini geçecek kadar suyla düdüklü tencerede 40 dakika haşlanır.  Orta büyüklükte bir tencerede 4 yemek kaşığı tereyağıyla piyazlık şekilde incecik doğranan 1 adet büyük boy kuru soğan kavrulur. Soğanlar pembeleşirken 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir. Salça da kavrulduktan sonra suyu süzülen haşlanmış kuzu eti ilave edilir. Et sosla birlikte sotelendikten sonra haşlanan suyu üzerine eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak suyun kaynaması beklenir. Su kaynadıktan sonra 1 kilo çortutu yani şalgam turşusu ve 1 çay bardağı pilavlık bulgur ilave edilir. Bulgurun tencerenin dibine yapışmaması için karıştırılmamalıdır. Tüm malzemelerin üzerine 2 çay kaşığı kuru reyhan, 1 çay kaşığı pul biber ve 2 çay kaşığı tuz serpildikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çektikten sonra yemeğimiz servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger