Soğan Mıhlaması - Nuriye'nin Mutfağı: Erzurum

1 Aralık 2011 Perşembe

Soğan Mıhlaması - Nuriye'nin Mutfağı: Erzurum
Malzemeler: 1 bağ taze soğan, 6 adet yumurta, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yapılışı: Yemeğimiz için taze soğanın sadece yeşil kısımları kullanır. Yıkanan taze soğanların yeşil kısımları ayrılarak küçük küçük doğranır. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz serpilir. Ezilmemesi için elle havalandırılarak karıştırılır. Derin bir kapta 6 tane yumurta çırpılır. Üzerine 2 yemek kaşığı un eklenir. Unun topaklanmaması için iyice çırpıldıktan sonra 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve yine 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave edilir.
İyice çırpıldıktan sonra küçük küçük doğranan taze soğanlarla karıştırılır. Geniş bir yanmaz tavaya  3 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı konulur. Hazırlanan karışım yağın üzerine ince bir tabaka oluşturacak şekilde yerleştirilir. Kapak kapatılarak pişirilir. Altı kızardıktan sonra ters yüz edilerek diğer tarafının da pişmesi sağlanır. Her iki tarafı da iyice kızardıktan sonra yemeğimiz servise hazırdı

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger