İçli Köfte Harçlı Börek

19 Şubat 2013 Salı

Malzemeler:
2 adet yufka
250 gram kıyma
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz 
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
yarım bardak süt
yarım bardak sıvı yağ

İçli Köfte Harçlı Börek - Serap'ın Mutfağı: Ankara
Yapılışı:
Soğanları yemeklik doğrayınız. Kıymayı soğan ile beraber kavurun. Köftelik bulguru ekleyin. Kalan malzemeyi içine koyunuz. Demlendikten sonra altını kapayın. İki yufkayı üst üste koyunuz ve ardından sekiz parçaya bölünüz. Harçtan içine koyarak sigara böreği şeklinde kalınca sarınız. Yumurta,yağ ve sütü çırparak hazırladığınız karışıma batırıp ardın galeta ununa batırıp fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriniz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Cennet Kadayıfı Tarifi

Malzemeler:
1 kaşık tereyağ
1 kaşık toz şeker
1 su bardağı ceviz
(krema için) bir su bardağı toz şeker
4 kaşık un
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
350 gram kadayıf
1 litre süt

Cennet Kadayıfı - Serap'ın Mutfağı: Ankara
Yapılışı:
Kadayıfı  şeker ve dövülmüş cevizi kavurun. Süt şeker ve unu krema kıvamına gelene kadar pişirin. Ilındıktan sonra içine krem şanti ve vanilyayı koyarak karıştırın. Borcama kavrulan malzemenin yarısını yayınız. Yapmış olduğunuz kremanın hepsini tepsiye dökerek yayınız. Kalan kavrulan malzemeyi de üzerine döküp buz dolabında soğumaya bırakıp daha sonra servis yapınız.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Nohutlu Portakallı Kereviz

Malzemeler:
1 kg kereviz
yarım kg pırasa 
200 gr haşlanmış nohut (1 su bardağı kadar)
1 orta boy havuç
2 orta boy kuru soğan
1 büyük portakal
Yarım limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kesme şeker



Nohutlu Portakallı Kereviz - Özlem'in Mutfağı: İzmir
Yapılışı:
Havuçları, soğanları ve kerevizleri ince ince dilimleyin. Yayvan bir tencerenin en altına bir sıra kereviz, üzerine soğan, üzerine havuç ,pırasa ve üzerine nohutların bir kısmını dizin. Biraz tuz serpin. Ardından bir kez daha aynı sırayla sebzeleri dizin. En üstüne 2 kesme şeker koyun, zeytinyağını gezdirin ve portakal ve limon suyunu sıkın. Başka su koymanıza hiç gerek yok. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sebzeli Çin Makarnası

Malzemeler:
1 paket spaghetti makarna
1 adet kabak
1 adet havuç
2 adet pırasa
200 gr. mantar
1 diş sarımsak
30 ml. light soya sos
2 cm. taze zencefil
30 ml. susam yağı
Birkaç yaprak taze kişniş
Taze çekilmi karabiber



Sebzeli Çin Makarnası - Şebnem'in Mutfağı: İstanbulYapılışı:
Kolayca uygulanabilen makarna tarifleri arasında üst sıralarda. Makarnayı aldente olarak tuzlu suda haşlayıp süzün. Kabak, havuç ve pırasaları jülyen doğrayın. Mantarları büyüklüklerine göre ikiye veya dörde kesin. Zencefili soyup dilimleyin. Sarımsağı dilimleyin. Kişnişi incecik kıyın. Derin tabanlı bir tavaya veya vog tavaya susam yağını koyun. Isınınca sarımsak ve zencefil dilimlerini ilave edin. Önce havuçları ekleyip çevirin. Kevgir yardımıyla çıkartıp kabakları ekleyin. Onları da çıkartıp mantarları ilave edin. Mantarlar pişmeye başlayınca (yaklaşık 2-3 dakika sonra) havuç, pırasa ve kabakları geri koyun. Soya sos, kişniş ve karabiberi ekleyin. Makarnayı ekleyip birkaç dakika çevirin ve servis yapın.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Fırında Köri Soslu Tavuk

Malzemeler:
8-10 adet çıtır tavuk=tavuk sırt (isteğe göre 10-12 kanat olabilir)
2-3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı köri
tuz
karabiber
1 tutam taze kekik (kuru da olabilir)
Fırında Köri soslu Tavuk - Şebnem'in Mutfağı: İstanbul
Yapılışı:
Tavuk sırtlarını derin bir kaseye alın. Üzerine yoğurt, zeytinyağı ve köriyi ekleyerek iyice karıştırın. Diğer malzemeleri hazırlayıncaya kadar streçleyip buzdolabına alın. Patatesleri soyup boyuna 5 ya da 8 parçaya bölün. Soğanı soyup enine halka halka doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Hazırladığınız tüm malzemeyi tavukların içine ekleyin. Son olarak tuz, karabiber ve kekiği ekleyerek iyice karıştırın. Yemeklik malzemeyi kapaklı bir fırın kabına alın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kapağı kapalı olarak 30 dakika, sonrada kapağını açarak 30 dakika pişirin.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mozak Pasta

Malzemeler:
1.5 çay bardağı tozşeker
1.5 çay bardağı süt
1 su bardağı kakao
2 paket pötibör bisküvi
150 gr bitter çikolata
1 bardak krema
Mozak Pasta - Şebnem'in Mutfağı: İstanbul
Yapılışı: 
Şeker, süt ve kakaoyu ve krema ekleyip karıştırın. Pişen karışımın içine çikolatayı eritin. Bisküvileri küçük parçalara ayırıp karışıma ilave edin ve iyice harmanlayın. Karışımı folyoya aktarıp bastırın ve derin dondurucuda 1  saat bekletin. Pastayı kalıptan çıkarın. Çikolata sosunu üzerine dökün. Antepfıstığını kenarlarına ve üzerine serpiştirin. Soğuyunca servis yapın. Mozaik pasta artık hazır, afiyet olsun.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger