Nohutlu Portakallı Kereviz

19 Şubat 2013 Salı

Malzemeler:
1 kg kereviz
yarım kg pırasa 
200 gr haşlanmış nohut (1 su bardağı kadar)
1 orta boy havuç
2 orta boy kuru soğan
1 büyük portakal
Yarım limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kesme şeker



Nohutlu Portakallı Kereviz - Özlem'in Mutfağı: İzmir
Yapılışı:
Havuçları, soğanları ve kerevizleri ince ince dilimleyin. Yayvan bir tencerenin en altına bir sıra kereviz, üzerine soğan, üzerine havuç ,pırasa ve üzerine nohutların bir kısmını dizin. Biraz tuz serpin. Ardından bir kez daha aynı sırayla sebzeleri dizin. En üstüne 2 kesme şeker koyun, zeytinyağını gezdirin ve portakal ve limon suyunu sıkın. Başka su koymanıza hiç gerek yok. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger