Mercimek Salatası

1 Ocak 2013 Salı

HAZIRLANIŞI: Yeşil mercimeği haşlıyoruz ve süzüyoruz. Karıştırma kasesine haşlanmış yeşil mercimeği koyuyoruz. Taze soğanı ince ince doğruyoruz ve onu da kaseye alıyoruz. Rokanın bir kısmını zemin için ayırıp kalanını doğruyoruz ve kaseye alıyoruz.
Biberli zeytini doğruyoruz ve onu da kaseye koyuyoruz. İçine zeytinyağını ve limon suyunu döküyoruz. Salatamızı karıştırıyoruz. Servis tabağının zeminine roka ve kıvırcık koyuyoruz. Üzerine kasedeki karışımı döküyoruz. Çeri domatesleri ikiye keserek salatanın üstüne atıyoruz. Koyun peynirini de elimizle parçalayarak salatanın üzerine serpiyoruz.
Oktay Usta MERCİMEK SALATASI
1,5 su b. yeşil mercimek
1 demet taze soğan
1 kase biberli zeytin
1 kase çeri domates
150 gr. koyun peyniri
1 limon
zeytinyağı
1 demet roka
1 kıvırcık


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Patates Hamurlu Mantı

Oktay Usta PATATES HAMURLU MANTI
2 küçük haşlanmış patates
3 su b. un
1 fiske tuz
1 yumurta
tuz
su SOSU İÇİN:
1 kase domates sos
1 kase yoğurt
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. tereyağı
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine tuzu serpiyoruz. Ortasına yumurtayı kırıyoruz. Haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. az ılık su ilave ediyoruz.
Ortadan karıştırmaya başlayarak hamuru yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan parmak kalınlığında uzun fitiller hazırlıyoruz. Fitillerin üzerine un serpiyoruz ve bıçakla 1 cm. kadar kalınlıkta eşit boyda hamurlar kesiyoruz. Kestiğimiz hamurları da un serptiğimiz fırın tepsisine alıyoruz. Unla harmanlayarak hamurun birbirine yapışmasını engelliyoruz.
Bir tencerede su kaynatıyoruz ve unlarını silkelediğimiz hamurları suda haşlıyoruz. Sosu için, tavaya domates sosu ve salçayı koyuyoruz. Sarımsağı doğrayıp sosun içine katıyoruz. Tuz ve karabiber atıyoruz ve sosumuzu kaynatıyoruz. Ayrı bir tavada tereyağını eritiyoruz.
Haşladığımız mantı hamurunu süzüyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Yoğurdu çırpıyoruz ve kaseyle servis tabağının ortasına koyuyoruz. Domates sosu mantının üzerine gezdiriyoruz. Tereyağını da üzerine gezdirerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Alman Usulü Patates Çorbası


Oktay Usta ALMAN USULÜ PATATES ÇORBASI


2 patates
1 pırasa
2 havuç
1 su b. süt
1 su b. et suyu
2 çorba k. tereyağı
1 çorba k. un
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
muskat
ÜZERİ İÇİN:
kavurma
HAZIRLANIŞI: Patates ve havuçları soyuyoruz, doğruyoruz. Pırasayı ince ince doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküp önce havucu soteliyoruz. Peşinden patatesi koyuyoruz. Pırasayı ve sarımsağı da ilave ederek soteliyoruz. Sıcak suyunu döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Unu da ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Soğuk sütü döküyoruz. Biraz da soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz. Diğer tenceredeki sebzeler pişince çorbamızı püre haline getiriyoruz. Et suyunu döküyoruz.

Hazırladığımız meyaneyi de karıştırarak çorba tenceresine döküyoruz. Tuz, karabiber ve muskat rendesi serperek bir kere daha kaynatıyoruz. Servis kasesine çorbayı döküyoruz. Üzerine kavurma koyarak servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çekirdekli Poğaça


Oktay Usta ÇEKİRDEKLİ POĞAÇA


4 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 çay b. süt
1 yumurta
100 gr. beyaz peynir
2 çorba k. tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
1 tutam dereotu
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
ay çekirdeği
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıyoruz ve mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve sıvıyağı döküyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Tereyağını da ortaya koyuyoruz. Unun üzerine tuz serpiyoruz. Ortadan mayayı eriterek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Peyniri üzerine rendeliyoruz.

Dereotunu ince kıyıyoruz ve ilave ediyoruz. Az ılık su dökerek yumuşak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine poğaça hamurlarını diziyoruz.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Ay çekirdeği serperek tepside 5 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ispanaklı Tavuklu Simit Köfteler

Oktay Usta ISPANAKLI TAVUKLU SİMİT KÖFTELER
yarım kg ıspanak yaprağı
2 tavuk göğsü
1 soğan
1 yumurta
galeta unu
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
karnabahar
kaşar peyniri
SOSU İÇİN:
1 kavanoz domates sos
1 tutam fesleğen
zeytinyağı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI: Tavuk göğüs etlerini kıyma makinasından geçirerek ya da satırla çok ince kıyarak kıyma haline getiriyoruz. Ispanakları doğruyoruz ve bir tencerede az sıvıyağda soteliyoruz. Ispanağı soğumaya bırakıyoruz. Tavuk kıymasını bir karıştırma kabına alıyoruz.
Üzerine bir yumurtayı kırıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Sotelenmiş ıspanağı da ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. İyice yoğuruyoruz. Biraz da galeta unu serpiyoruz ve kıvamını ayarlıyoruz. Hazırladığımız harçtan portakal büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve tezgah üzerinde önce rulo şekline getiriyoruz.
Elde ettiğimiz rulonun uçlarını birleştirip simit şekline getiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine simit köfteleri dikkatli bir şekilde alıyoruz. Karnabaharı tencereye alıyoruz, suyunu koyup kapağını kapatıyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz. Haşlanmış karnabaharı tencereden çıkarıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca karnabaharı çiçeklerine ayırıyoruz. Sosu için sarımsakları doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküp sarımsağı soteliyoruz. Hemen üzerine doğranmış fesleğeni de koyuyoruz. Domates sosunu döküyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz.
Köftenin pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz ve simitlerin ortasına birer tane karnabahar çiçeği yerleştiriyoruz. Üzerlerine domates sos döküyoruz. Kaşar peyniri rendesi koyuyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Kaşar peynir eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Cevizli Portakallı İrmik Tatlısı

Oktay Usta CEVİZLİ PORTAKALLI İRMİK TATLISI
1 lt. süt
6 çorba k. irmik
1 çorba k. nişasta
1 su b. toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 pk. yulaflı bisküvi
SOSU İÇİN:
3 portakal suyu
2 çorba k. toz şeker
1 çorba k. nişasta
ÜZERİ İÇİN:
ceviz
portakal dilimi
HAZIRLANIŞI: Sütü tencereye döküyoruz ve içine irmiği, nişastayı, toz şekeri ilave ediyoruz. Ocak üzerinde çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşınca içine portakal kabuğunu rendeliyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz.
Kelepçeli pasta kalıbının altını çıkarıp halka kısmını servis tabağına koyuyoruz. Hazırladığımız kremadan kalıbın dibini kaplayacak kadar döküyoruz. Kalıbın kenarlarına yulaflı yuvarlak bisküvileri diziyoruz. Artan bisküvileri de elimizle kırarak kremanın üstüne serpiyoruz.
Tencerede kalan kremayı da üzerine döküyoruz ve kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Bu arada sosu için, portakalların suyunu sıkıyoruz ve küçük bir tencereye döküyoruz. İçine şekerini koyup pişirmeye başlıyoruz. Nişastayı suyla karıştırıp tencereye ilave ediyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Portakal sosunu da kalıba döktüğümüz kremanın üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Üzerini portakal dilimi ya da cevizle süsleyerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger