Çekirdekli Poğaça

1 Ocak 2013 Salı


Oktay Usta ÇEKİRDEKLİ POĞAÇA


4 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 çay b. süt
1 yumurta
100 gr. beyaz peynir
2 çorba k. tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
1 tutam dereotu
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
ay çekirdeği
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıyoruz ve mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve sıvıyağı döküyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Tereyağını da ortaya koyuyoruz. Unun üzerine tuz serpiyoruz. Ortadan mayayı eriterek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Peyniri üzerine rendeliyoruz.

Dereotunu ince kıyıyoruz ve ilave ediyoruz. Az ılık su dökerek yumuşak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine poğaça hamurlarını diziyoruz.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Ay çekirdeği serperek tepside 5 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger