Oktay Usta ÇEKİRDEKLİ POĞAÇA
4 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 çay b. süt
1 yumurta
100 gr. beyaz peynir
2 çorba k. tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
1 tutam dereotu
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
ay çekirdeği
yumurta sarısı
ay çekirdeği
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıyoruz ve mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve sıvıyağı döküyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Tereyağını da ortaya koyuyoruz. Unun üzerine tuz serpiyoruz. Ortadan mayayı eriterek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Peyniri üzerine rendeliyoruz.
Dereotunu ince kıyıyoruz ve ilave ediyoruz. Az ılık su dökerek yumuşak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine poğaça hamurlarını diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Ay çekirdeği serperek tepside 5 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Dereotunu ince kıyıyoruz ve ilave ediyoruz. Az ılık su dökerek yumuşak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine poğaça hamurlarını diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Ay çekirdeği serperek tepside 5 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !