Oktay Usta PATATES HAMURLU MANTI
2 küçük haşlanmış patates
3 su b. un
1 fiske tuz
1 yumurta
tuz
su
SOSU İÇİN:
1 kase domates sos
1 kase yoğurt
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. tereyağı
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine tuzu serpiyoruz. Ortasına yumurtayı kırıyoruz. Haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. az ılık su ilave ediyoruz.
Ortadan karıştırmaya başlayarak hamuru yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan parmak kalınlığında uzun fitiller hazırlıyoruz. Fitillerin üzerine un serpiyoruz ve bıçakla 1 cm. kadar kalınlıkta eşit boyda hamurlar kesiyoruz. Kestiğimiz hamurları da un serptiğimiz fırın tepsisine alıyoruz. Unla harmanlayarak hamurun birbirine yapışmasını engelliyoruz.
Bir tencerede su kaynatıyoruz ve unlarını silkelediğimiz hamurları suda haşlıyoruz. Sosu için, tavaya domates sosu ve salçayı koyuyoruz. Sarımsağı doğrayıp sosun içine katıyoruz. Tuz ve karabiber atıyoruz ve sosumuzu kaynatıyoruz. Ayrı bir tavada tereyağını eritiyoruz.
Haşladığımız mantı hamurunu süzüyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Yoğurdu çırpıyoruz ve kaseyle servis tabağının ortasına koyuyoruz. Domates sosu mantının üzerine gezdiriyoruz. Tereyağını da üzerine gezdirerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !