Alman Usulü Patates Çorbası

1 Ocak 2013 Salı


Oktay Usta ALMAN USULÜ PATATES ÇORBASI


2 patates
1 pırasa
2 havuç
1 su b. süt
1 su b. et suyu
2 çorba k. tereyağı
1 çorba k. un
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
muskat
ÜZERİ İÇİN:
kavurma
HAZIRLANIŞI: Patates ve havuçları soyuyoruz, doğruyoruz. Pırasayı ince ince doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküp önce havucu soteliyoruz. Peşinden patatesi koyuyoruz. Pırasayı ve sarımsağı da ilave ederek soteliyoruz. Sıcak suyunu döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Unu da ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Soğuk sütü döküyoruz. Biraz da soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz. Diğer tenceredeki sebzeler pişince çorbamızı püre haline getiriyoruz. Et suyunu döküyoruz.

Hazırladığımız meyaneyi de karıştırarak çorba tenceresine döküyoruz. Tuz, karabiber ve muskat rendesi serperek bir kere daha kaynatıyoruz. Servis kasesine çorbayı döküyoruz. Üzerine kavurma koyarak servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger