Oktay Usta ALMAN USULÜ PATATES ÇORBASI
2 patates
1 pırasa
2 havuç
1 su b. süt
1 su b. et suyu
2 çorba k. tereyağı
1 çorba k. un
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
muskat
ÜZERİ İÇİN:
kavurma
kavurma
HAZIRLANIŞI: Patates ve havuçları soyuyoruz, doğruyoruz. Pırasayı ince ince doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküp önce havucu soteliyoruz. Peşinden patatesi koyuyoruz. Pırasayı ve sarımsağı da ilave ederek soteliyoruz. Sıcak suyunu döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Unu da ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Soğuk sütü döküyoruz. Biraz da soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz. Diğer tenceredeki sebzeler pişince çorbamızı püre haline getiriyoruz. Et suyunu döküyoruz.
Hazırladığımız meyaneyi de karıştırarak çorba tenceresine döküyoruz. Tuz, karabiber ve muskat rendesi serperek bir kere daha kaynatıyoruz. Servis kasesine çorbayı döküyoruz. Üzerine kavurma koyarak servis ediyoruz.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Unu da ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Soğuk sütü döküyoruz. Biraz da soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz. Diğer tenceredeki sebzeler pişince çorbamızı püre haline getiriyoruz. Et suyunu döküyoruz.
Hazırladığımız meyaneyi de karıştırarak çorba tenceresine döküyoruz. Tuz, karabiber ve muskat rendesi serperek bir kere daha kaynatıyoruz. Servis kasesine çorbayı döküyoruz. Üzerine kavurma koyarak servis ediyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !