Mantarlı köz patlıcan kebabı

8 Ocak 2013 Salı


Mantarlı köz patlıcan kebabıMALZEMELER
3-4 adet bostan patlıcanı
300 gr kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
3 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr mantar
4 dilim taze kaşar
2 kaşık salça
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI
Patlıcanlar ocakta közlenir ve kabukları soyulur. Kuzu etleri sıvı yağda hafif ateşte kavrularak pişirilir. İçine ince kıyım doğranmış olan mantar, domates, biber, salça ve soğanlar ilave edilerek 10 dakika daha kavurma işlemi devam eder. Hazırlanan karışım közlenmiş patlıcanlara paylaştırılır ve üzerlerine birer dilim taze kaşar peyniri koyularak 15 dakika kadar 180 derecelik fırında tutulur. Sıcak servis edilen yemeğimiz hem hafif hem de lezzetli olacağından iftar sofralarımıza yakışacaktır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mango creme brulee tarifi

Mango creme brulee tarifiMango creme brulee
(14 porsiyon)
Malzemeler
  • 1litre krema
  • 100 gr süt
  • 150 gr şeker
  • 14 yumurta sarısı
Mango sos için
  • 100 gram mango püresi
  • 100 gram şeker
Yapılışı: Mango püresi ve şeker 18 dakika kaynatılır ve fırın kaplarının dibine eşit şekilde boşaltılır. Daha sonra süt ve krema kaynatılır. Ayrı bir yerde çırpılmış yumurta sarıları ve şekerin üzerine, kaynayan kremalı karışım yavaşça eklenir ve fırın kaplarında bulunan mango sosun üzerine paylaştırılıp 135 derecelik fırında 40 dakika pişirilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ekmek Aşı

Fotoğraf: TOKAT NECLA HANIM'IN MUTFAĞI
EKMEK AŞI
Malzemeler:
2 adet bayat ekmek
500 gr kıyma
1 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber 
3 adet domates
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı domates salçası
½ su bardağı pirinç
4 adet yumurta
1 tutam kimyon
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
Yapılışı: 1 büyük boy kuru soğan, yeşil ve kırmızı biberler doğranır. 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvıyağ ile birlikte kıyma kavrulur. Rengi dönen kıymaya soğan ve biberler eklenip sotelenir. 3 adet domates küp küp doğranır. 2 yemek kaşığı domates salçasıyla birlikte kıymaya ilave edilir. 1’er tutam; tuz, kimyon, pul biber ve karabiberle lezzetlendirilir. 1 buçuk su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç kıymayla buluşturulur. Pirinçler yumuşayınca 4 yumurta yemeğin içine kırılır. İri küpler helinde doğranan ekmeklerin üzerine dökülür.
Ekmek Aşı servise hazırdır.TOKAT NECLA HANIM'IN MUTFAĞIM 7 OCAK 2013
EKMEK AŞI
Malzemeler:
2 adet bayat ekmek
500 gr kıyma
1 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber 
3 adet domates
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı domates salçası
½ su bardağı pirinç
4 adet yumurta
1 tutam kimyon
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
Yapılışı: 1 büyük boy kuru soğan, yeşil ve kırmızı biberler doğranır. 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvıyağ ile birlikte kıyma kavrulur. Rengi dönen kıymaya soğan ve biberler eklenip sotelenir. 3 adet domates küp küp doğranır. 2 yemek kaşığı domates salçasıyla birlikte kıymaya ilave edilir. 1’er tutam; tuz, kimyon, pul biber ve karabiberle lezzetlendirilir. 1 buçuk su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç kıymayla buluşturulur. Pirinçler yumuşayınca 4 yumurta yemeğin içine kırılır. İri küpler helinde doğranan ekmeklerin üzerine dökülür.
Ekmek Aşı servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Pileli Baklava

Fotoğraf: TOKAT NECLA HANIM'IN MUTFAĞI

PİLELİ BAKLAVA
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı yoğurt suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
6 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
500 gr ceviz
Aldığı kadar un
Nişasta
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 ½ bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:  Yoğurma kabına 2 yumurta kırılıp üzerine 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı yoğurt suyu, 1 tutam tuz eklenip karıştırılır. Aldığı kadar unla birlikte su eklenmeden kulak memesi kıvamında yoğrulur. Bezelere ayrılıp dinlendirilir (Hamur ne kadar fazla dinlenirsebaklava o kadar güzel olur)
Şerbeti için; 3 bardak şeker 2 buçuk bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. İlk beze nişasta ve un karışımıyla incecik açılıp 4’eşit üçgene kesilir. Pile pile büzülüp s şeklinde kıvrılır ve 1 ucu içe katlanır. Üzerine ceviz içi yerleştirilir ve diğer uç ile kapatılıp tepsiye yerleştirilir. Tüm bezeler aynı şekilde hazırlanır. 6 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve baklavaların üzerine dökülür. Baklava ortalamam 180 derecede fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.
Pileli Baklava servise hazırdır.TOKAT NECLA HANIM'IN MUTFAĞI

PİLELİ BAKLAVA
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı yoğurt suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
6 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
500 gr ceviz
Aldığı kadar un
Nişasta
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 ½ bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı: Yoğurma kabına 2 yumurta kırılıp üzerine 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı yoğurt suyu, 1 tutam tuz eklenip karıştırılır. Aldığı kadar unla birlikte su eklenmeden kulak memesi kıvamında yoğrulur. Bezelere ayrılıp dinlendirilir (Hamur ne kadar fazla dinlenirsebaklava o kadar güzel olur)
Şerbeti için; 3 bardak şeker 2 buçuk bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. İlk beze nişasta ve un karışımıyla incecik açılıp 4’eşit üçgene kesilir. Pile pile büzülüp s şeklinde kıvrılır ve 1 ucu içe katlanır. Üzerine ceviz içi yerleştirilir ve diğer uç ile kapatılıp tepsiye yerleştirilir. Tüm bezeler aynı şekilde hazırlanır. 6 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve baklavaların üzerine dökülür. Baklava ortalamam 180 derecede fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.
Pileli Baklava servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Bakla Dolması

Fotoğraf: BAKLA DOLMASI
Malzemeler:
750 gr asma yaprağı
500 gr kuru bakla
200 gr pastırma
½ kg parça dana eti
1 su bardağı buğday
3 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
Yapılışı: 500 gr önceden ıslatılmış bakla ve 1 su bardağı buğday rondoda çekilir. Üzerine 2 adet doğranmış kuru soğan ve 1 yemek kaşığı reyhan, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı isot eklenir.  2 yemek kaşığı domates salçası ilave edilip 2 kahve fincanı su ile birlikte dolma içi harmanlanır. Yarımm kilo parça dana eti güvece yerleştirilir. Baklalu iç asma yapraklarına sarılıp etlerin üzerine sıra sıra dizilir. Sıraların aralarına da pastırmalar yerleştirilir. son kat da pastırma ile kaplanıp biraz zeytinyağı gezdirilir ve 2 çay bardağı su dökülür.  Güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılıp kısık ateşte dolma pişirilir. 1 adet kuru soğan tereyağında  kavrulup 1 yemek kaşığı domates salçası ile renklendirilir. Üzerine biraz su dökülerek kıvamı açılır ve dolmaların üzerine dökülür. Dolmalar sosla da biraz daha pişirilir. Ters çevrilerek servis edilir.
Bakla Dolması servise hazırdır.BAKLA DOLMASI
Malzemeler:
750 gr asma yaprağı
500 gr kuru bakla
200 gr pastırma
½ kg parça dana eti
1 su bardağı buğday
3 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
Yapılışı: 500 gr önceden ıslatılmış bakla ve 1 su bardağı buğday rondoda çekilir. Üzerine 2 adet doğranmış kuru soğan ve 1 yemek kaşığı reyhan, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı isot eklenir. 2 yemek kaşığı domates salçası ilave edilip 2 kahve fincanı su ile birlikte dolma içi harmanlanır. Yarımm kilo parça dana eti güvece yerleştirilir. Baklalu iç asma yapraklarına sarılıp etlerin üzerine sıra sıra dizilir. Sıraların aralarına da pastırmalar yerleştirilir. son kat da pastırma ile kaplanıp biraz zeytinyağı gezdirilir ve 2 çay bardağı su dökülür. Güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılıp kısık ateşte dolma pişirilir. 1 adet kuru soğan tereyağında kavrulup 1 yemek kaşığı domates salçası ile renklendirilir. Üzerine biraz su dökülerek kıvamı açılır ve dolmaların üzerine dökülür. Dolmalar sosla da biraz daha pişirilir. Ters çevrilerek servis edilir.
Bakla Dolması servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çaydanlık Böreği

Fotoğraf: TOKAT NECLA HANIM'IN MUTFAĞI

ÇAYDANLIK BÖREĞİ
Malzemeler:
500 gr çökelek
500 gr sert tuzlu peynir
1 litre süt
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Yapılışı: unun üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilip 2 yumurta kırılır, yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım bardak da su dökülüp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur 1’er parmak genişliğinde 8 dilime ayrılır. 5 yemek kaşığı tereyağı  yarım çay bardağı sıvı yağ ile ertilir. 4 beze tepsi büyüklüğünde açılıp araları tereyağı ile yağlanarak tepsiye yerleştirilir. Peynirler harmanlanır ve ince kıyılmış dereotu ve maydanozla karıştırılıp yufkanın üzerine döşenir. Yufkaların dışarıdaki kenarları içe katlanır. Kalan 4 bezede açılıp araları yağlanarak tepsiye yerleştirilir.  Üzerine kalan yağ dökülür.Börek birer porsiyonluk  dilimlere ayrılır. Ortalama 180 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. 1 litre süt ısıtılır. Pembeleşen böreğin üzerine ısıtılan süt dökülür. Biraz daha pişirilir.
Çaydanlık Böreği servise hazırdır.TOKAT NECLA HANIM'IN MUTFAĞI

ÇAYDANLIK BÖREĞİ
Malzemeler:
500 gr çökelek
500 gr sert tuzlu peynir
1 litre süt
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Yapılışı: unun üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilip 2 yumurta kırılır, yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım bardak da su dökülüp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur 1’er parmak genişliğinde 8 dilime ayrılır. 5 yemek kaşığı tereyağı yarım çay bardağı sıvı yağ ile ertilir. 4 beze tepsi büyüklüğünde açılıp araları tereyağı ile yağlanarak tepsiye yerleştirilir. Peynirler harmanlanır ve ince kıyılmış dereotu ve maydanozla karıştırılıp yufkanın üzerine döşenir. Yufkaların dışarıdaki kenarları içe katlanır. Kalan 4 bezede açılıp araları yağlanarak tepsiye yerleştirilir. Üzerine kalan yağ dökülür.Börek birer porsiyonluk dilimlere ayrılır. Ortalama 180 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. 1 litre süt ısıtılır. Pembeleşen böreğin üzerine ısıtılan süt dökülür. Biraz daha pişirilir.
Çaydanlık Böreği servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger