3-4 adet bostan patlıcanı
300 gr kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
3 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr mantar
4 dilim taze kaşar
2 kaşık salça
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI
Patlıcanlar ocakta közlenir ve kabukları soyulur. Kuzu etleri sıvı yağda hafif ateşte kavrularak pişirilir. İçine ince kıyım doğranmış olan mantar, domates, biber, salça ve soğanlar ilave edilerek 10 dakika daha kavurma işlemi devam eder. Hazırlanan karışım közlenmiş patlıcanlara paylaştırılır ve üzerlerine birer dilim taze kaşar peyniri koyularak 15 dakika kadar 180 derecelik fırında tutulur. Sıcak servis edilen yemeğimiz hem hafif hem de lezzetli olacağından iftar sofralarımıza yakışacaktır.