Bakla Dolması

8 Ocak 2013 Salı

Fotoğraf: BAKLA DOLMASI
Malzemeler:
750 gr asma yaprağı
500 gr kuru bakla
200 gr pastırma
½ kg parça dana eti
1 su bardağı buğday
3 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
Yapılışı: 500 gr önceden ıslatılmış bakla ve 1 su bardağı buğday rondoda çekilir. Üzerine 2 adet doğranmış kuru soğan ve 1 yemek kaşığı reyhan, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı isot eklenir.  2 yemek kaşığı domates salçası ilave edilip 2 kahve fincanı su ile birlikte dolma içi harmanlanır. Yarımm kilo parça dana eti güvece yerleştirilir. Baklalu iç asma yapraklarına sarılıp etlerin üzerine sıra sıra dizilir. Sıraların aralarına da pastırmalar yerleştirilir. son kat da pastırma ile kaplanıp biraz zeytinyağı gezdirilir ve 2 çay bardağı su dökülür.  Güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılıp kısık ateşte dolma pişirilir. 1 adet kuru soğan tereyağında  kavrulup 1 yemek kaşığı domates salçası ile renklendirilir. Üzerine biraz su dökülerek kıvamı açılır ve dolmaların üzerine dökülür. Dolmalar sosla da biraz daha pişirilir. Ters çevrilerek servis edilir.
Bakla Dolması servise hazırdır.BAKLA DOLMASI
Malzemeler:
750 gr asma yaprağı
500 gr kuru bakla
200 gr pastırma
½ kg parça dana eti
1 su bardağı buğday
3 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
Yapılışı: 500 gr önceden ıslatılmış bakla ve 1 su bardağı buğday rondoda çekilir. Üzerine 2 adet doğranmış kuru soğan ve 1 yemek kaşığı reyhan, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı isot eklenir. 2 yemek kaşığı domates salçası ilave edilip 2 kahve fincanı su ile birlikte dolma içi harmanlanır. Yarımm kilo parça dana eti güvece yerleştirilir. Baklalu iç asma yapraklarına sarılıp etlerin üzerine sıra sıra dizilir. Sıraların aralarına da pastırmalar yerleştirilir. son kat da pastırma ile kaplanıp biraz zeytinyağı gezdirilir ve 2 çay bardağı su dökülür. Güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılıp kısık ateşte dolma pişirilir. 1 adet kuru soğan tereyağında kavrulup 1 yemek kaşığı domates salçası ile renklendirilir. Üzerine biraz su dökülerek kıvamı açılır ve dolmaların üzerine dökülür. Dolmalar sosla da biraz daha pişirilir. Ters çevrilerek servis edilir.
Bakla Dolması servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger