Pileli Baklava

8 Ocak 2013 Salı

Fotoğraf: TOKAT NECLA HANIM'IN MUTFAĞI

PİLELİ BAKLAVA
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı yoğurt suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
6 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
500 gr ceviz
Aldığı kadar un
Nişasta
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 ½ bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:  Yoğurma kabına 2 yumurta kırılıp üzerine 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı yoğurt suyu, 1 tutam tuz eklenip karıştırılır. Aldığı kadar unla birlikte su eklenmeden kulak memesi kıvamında yoğrulur. Bezelere ayrılıp dinlendirilir (Hamur ne kadar fazla dinlenirsebaklava o kadar güzel olur)
Şerbeti için; 3 bardak şeker 2 buçuk bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. İlk beze nişasta ve un karışımıyla incecik açılıp 4’eşit üçgene kesilir. Pile pile büzülüp s şeklinde kıvrılır ve 1 ucu içe katlanır. Üzerine ceviz içi yerleştirilir ve diğer uç ile kapatılıp tepsiye yerleştirilir. Tüm bezeler aynı şekilde hazırlanır. 6 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve baklavaların üzerine dökülür. Baklava ortalamam 180 derecede fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.
Pileli Baklava servise hazırdır.TOKAT NECLA HANIM'IN MUTFAĞI

PİLELİ BAKLAVA
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı yoğurt suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
6 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
500 gr ceviz
Aldığı kadar un
Nişasta
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 ½ bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı: Yoğurma kabına 2 yumurta kırılıp üzerine 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı yoğurt suyu, 1 tutam tuz eklenip karıştırılır. Aldığı kadar unla birlikte su eklenmeden kulak memesi kıvamında yoğrulur. Bezelere ayrılıp dinlendirilir (Hamur ne kadar fazla dinlenirsebaklava o kadar güzel olur)
Şerbeti için; 3 bardak şeker 2 buçuk bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. İlk beze nişasta ve un karışımıyla incecik açılıp 4’eşit üçgene kesilir. Pile pile büzülüp s şeklinde kıvrılır ve 1 ucu içe katlanır. Üzerine ceviz içi yerleştirilir ve diğer uç ile kapatılıp tepsiye yerleştirilir. Tüm bezeler aynı şekilde hazırlanır. 6 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve baklavaların üzerine dökülür. Baklava ortalamam 180 derecede fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.
Pileli Baklava servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger