Mantarlı köz patlıcan kebabı

8 Ocak 2013 Salı


Mantarlı köz patlıcan kebabıMALZEMELER
3-4 adet bostan patlıcanı
300 gr kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
3 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr mantar
4 dilim taze kaşar
2 kaşık salça
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI
Patlıcanlar ocakta közlenir ve kabukları soyulur. Kuzu etleri sıvı yağda hafif ateşte kavrularak pişirilir. İçine ince kıyım doğranmış olan mantar, domates, biber, salça ve soğanlar ilave edilerek 10 dakika daha kavurma işlemi devam eder. Hazırlanan karışım közlenmiş patlıcanlara paylaştırılır ve üzerlerine birer dilim taze kaşar peyniri koyularak 15 dakika kadar 180 derecelik fırında tutulur. Sıcak servis edilen yemeğimiz hem hafif hem de lezzetli olacağından iftar sofralarımıza yakışacaktır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger