Zeytinyağlı Kabak

3 Mayıs 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak - Ayşegül'ün Mutfağı: ZonguldakZeytinyağlı Kabak - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak
MALZEMELER
1 kg kabak (yeşil)
3 adet orta boy soğan
1,5 su bardağı pirinç
Maydanoz
Dereotu
Nane
Karabiber
Tuz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

YAPILIŞI:
3 adet soğan ince doğranır.pirinçler yıkanarak 1/2 su bardağı sıvı yağda kavrulur. Kavurma işi bittikten sonra ayrı bir kaba alınır içine yeşillikler doğranır karabiber konularak karışılır. Diğer tarafta kabaklar temizlenereke ortadan enine kesilerek bir parmak kalınlığında doğranır. kabaklar tencereye konularak üzerine karışımla örtülür.kaynar su ilave edilerekkısık ateşte suyu çektirilerek pişirilir. yoğurt sarımsaklanarak ; yoğurtlu sarımsakla servis edilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Zagızmeri

Zagızmeri - Ayşegül'ün Mutfağı: ZonguldakZagızmeri - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak
MALZEMELER
6 yumurta (haşlanmış)
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı mısır ekmeği
Yeşil nane
Yeşil kişniş otu
Kırmızı pul biber
Sarımsak

YAPILIŞI:
6 yumurta katı bir şekilde haşlanır. ceviz rondadan geçirilir. mısır ekmeği de rondadan geçirilir.
yeşillikler ince doğranır. sarımsak rendelenir.yoğurtla karıştırılır .yumurtalar soyularak enine ortadan ikiye bölünerek borcama dizilir.üzerine hazılanan harç yayılır .Üstüne kırmızı biber serperek servis edilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

İncirili Tatlı

İncirili Tatlı - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak
İncirili Tatlı - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak
Kek için;
6 adet incir
1 bardak şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı doğranmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
4-5 yemek kaşığı su
Bir su bardağı nescafe ve süt
Krema için;
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 kg süt
Krem şanti
4-5 kaşık şeker
1 kaşık tereyağı
Süslemek için;
Hindistan cevizİ

YAPILIŞI:
6 incir ince doğranır.3 yumurta şekerle çırpılır .Doğranmış ceviz un incir su ve kabartma tozu ile kek hamuru hazırlanır.Kare borca biraz yağlanır kek malzemesi içine konarak 175 C kek kıvamınada pişirilir.1 su bardağı neskafeli süt hazırlanır.kek fırında çıkarıldıktan bir süre sonra süt üzerine döklür. Diğer tarafta krema hazırlanır. Kreme soğuduktan sonra toz krem şanti ile krema çırpılarak yedirilir. Soğuk kek üzerine yayılarak üstüne bol miktarda hindistan cevizi serpilir(kar gibi)


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mokragülü

Mokragülü - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak
Mokragülü - Ayşegül'ün Mutfağı: ZonguldakMALZEMELER
1/2 Haşlanmış tavuk
2-3 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı mısır unu
2 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
Pul biber
1/2 limon veya bir kaşık erik javesi
2 diş sarımsak

YAPILIŞI:
Mısır unu tencerede kavrulur bir tarafa alınır.Soğanlar ince doğranır az sıvı yağ ile kavrulur
Mısır unu ile soğan ve tavuk suyu ile istenilen kıvam elde edilir. Tavuklar ilave edilir. Tuz, jave, sarımsak, doğranmış maydonozlar ve kırmızıbiber ilave edilir.Nefis karışım sıcak sunulur.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

YUMURTALI ÇİRİŞ KAVURMASI

HAZIRLANIŞI: Çiriş otunu ve soğanları doğruyoruz. Tavaya yağı koyarak soğanı kavuruyoruz. Soğanı kavurduktan sonra otu da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Salçaları da ekliyoruz. Tuzunu karabiberini atıyoruz. Üzerine yumurtaları kırıyoruz ve karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.

Pişirdikten sonra servis tabağına alıyoruz ve üzerine çırpılmış yoğurt dökerek servis ediyoruz.
1 demet çiriş otu
1 soğan
1 tatlı k. domates salçası
1 tatlı k. biber salçası
2 çorba k. tereyağı
3 yumurta
tuz
karabiber
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
çırpılmış yoğurt


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

HİNDİBA SALATASI

HAZIRLANIŞI: Hindibaları doğruyoruz ve karıştırma kasesine alıyoruz. Marulları, yeşil soğanı ince ince doğruyoruz. Domatesleri de küçük küçük doğrayarak hepsini kasenin içine alıyoruz. Mısırı da üzerine döküyoruz.

Bir limonun suyunu ve zeytinyağını da dökerek salatamızı karıştırıyoruz. İsteğe göre üzerine beyaz peynir rendelenip servis edilebilir.
1 bağ hindiba
4 domates
4 yeşil soğan
1 kase mısır
4 minik marul
1 limon
zeytinyağı


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

ETLİ TERBİYELİ ŞEVKETİBOSTAN

HAZIRLANIŞI: Şevketibostanların dikenlerini bıçakla sıyırarak ayıklıyoruz ve doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı koyarak kuşbaşı doğranmış etleri kavuruyoruz. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Etler kavrulduktan sonra soğanı ve sarımsağı da ilave ediyoruz.

Tuzunu ve az suyunu ilave edip kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Sosu için bir kaseye soğuk su koyuyoruz. İçine bir limonun suyunu ve unu ilave edip çırpma teliyle çırpıyoruz. Çırparken içine sıcak su da ekliyoruz.

Etlerin pişmesine yakın şevketibostanları da ekliyoruz ve üzerine sosunu da ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz.
1 kg şevketibostan
400 gr. kuzu eti
1 soğan
2 diş sarımsak
zeytinyağı
su
tuz
SOSU İÇİN:
1 limon
1 çorba k. un


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

GÜVEÇTE KÖY EKMEĞİ

1 kg köy ekmeği karışımı
2 çorba k. kuru maya
1 haşlanmış patates
yarım çay b. zeytinyağı
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba k. yoğurt
HAZIRLANIŞI: Kuru mayanın üzerine biraz sıcak su döküp karıştırıyoruz. Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Eriyen mayayı ortasına döküyoruz. Patatesi içine rendeliyoruz. Zeytinyağı ve tuzunu ekliyoruz. Yavaş Yavaş su ilave ile ortadan başlayarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.

Hamuru iyice yoğurduktan sonra yağlanmış güveç kabına alıp yayıyoruz. Yoğurdu biraz sıvıyağ ile karıştırıp ekmeğin üzerine sürüyoruz. Ekmeğin üzerine isteğe göre havuç ya da baklava dilimi şeklinde çizikler atıp mayalanması için dinlendiriyoruz.

Mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirip servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

TAVUKLU KAPAMA BÖREK


4 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 su b. sulu yoğurt
yarım çay b. sıvıyağ
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. toz şeker
aldığı kadar su
SOSU İÇİN:
4 domates
1 çorba k. biber salçası
2 diş sarımsak
2 çorba k. zeytinyağı
1 çay k. kimyon
1 çay k. karabiber
2 çay k. kekik
tuz
İÇ HARCI İÇİN:
1 tavuk göğsü
kaşar peyniri
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını açarak mayayı koyuyoruz. Tuzu ve şekeri unun üzerine serpiyoruz. Mayanın üzerine de yoğurdu, sıvıyağı döküyoruz. Ortadan mayayı eriterek yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streç filmle kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz.

Tavuk göğsünü dilimliyoruz. Tavaya az sıvıyağ koyarak tavukları hafifçe kızartıyoruz. Sosu için, domatesleri iri iri doğruyoruz ve doğrayıcıya koyuyoruz.

Üzerine salçayı, sarımsağı, zeytinyağını ve baharatları da ilave ederek doğrayıcıdan geçiriyoruz. Hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve tabak büyüklüğünde açıyoruz. İçine biraz sos, bir tavuk dilimi ve bir dilim kaşar peyniri koyuyoruz. Yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

PORTAKALLI ÇİKOLATALI İRMİK HELVASI

2,5 su b. irmik
1,5 su b. toz şeker
1,5 su b. süt
1 portakal
1 çay b. sıvıyağ
2 çorba k. tereyağı
100 gr. çikolata
ÜZERİ İÇİN:
dondurma
HAZIRLANIŞI: İrmiği ve sıvıyağı yayvan bir tencereye koyarak kavuruyoruz. Rengi kızarmaya başlayınca tereyağını da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Şekerini ilave ederek bir yandan da tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Sütü ekliyoruz çekmeye başlayınca portakal suyunu da ilave ediyoruz.

Portakal kabuğunu ve çikolatayı da ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Helvayı kalıplara koyarak servis tabağına çeviriyoruz. Yanına top dondurma koyarak servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger