PORTAKALLI ÇİKOLATALI İRMİK HELVASI

3 Mayıs 2012 Perşembe

2,5 su b. irmik
1,5 su b. toz şeker
1,5 su b. süt
1 portakal
1 çay b. sıvıyağ
2 çorba k. tereyağı
100 gr. çikolata
ÜZERİ İÇİN:
dondurma
HAZIRLANIŞI: İrmiği ve sıvıyağı yayvan bir tencereye koyarak kavuruyoruz. Rengi kızarmaya başlayınca tereyağını da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Şekerini ilave ederek bir yandan da tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Sütü ekliyoruz çekmeye başlayınca portakal suyunu da ilave ediyoruz.

Portakal kabuğunu ve çikolatayı da ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Helvayı kalıplara koyarak servis tabağına çeviriyoruz. Yanına top dondurma koyarak servis ediyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger