TAVUKLU KAPAMA BÖREK

3 Mayıs 2012 Perşembe


4 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 su b. sulu yoğurt
yarım çay b. sıvıyağ
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. toz şeker
aldığı kadar su
SOSU İÇİN:
4 domates
1 çorba k. biber salçası
2 diş sarımsak
2 çorba k. zeytinyağı
1 çay k. kimyon
1 çay k. karabiber
2 çay k. kekik
tuz
İÇ HARCI İÇİN:
1 tavuk göğsü
kaşar peyniri
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını açarak mayayı koyuyoruz. Tuzu ve şekeri unun üzerine serpiyoruz. Mayanın üzerine de yoğurdu, sıvıyağı döküyoruz. Ortadan mayayı eriterek yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streç filmle kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz.

Tavuk göğsünü dilimliyoruz. Tavaya az sıvıyağ koyarak tavukları hafifçe kızartıyoruz. Sosu için, domatesleri iri iri doğruyoruz ve doğrayıcıya koyuyoruz.

Üzerine salçayı, sarımsağı, zeytinyağını ve baharatları da ilave ederek doğrayıcıdan geçiriyoruz. Hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve tabak büyüklüğünde açıyoruz. İçine biraz sos, bir tavuk dilimi ve bir dilim kaşar peyniri koyuyoruz. Yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger