ETLİ TERBİYELİ ŞEVKETİBOSTAN

3 Mayıs 2012 Perşembe

HAZIRLANIŞI: Şevketibostanların dikenlerini bıçakla sıyırarak ayıklıyoruz ve doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı koyarak kuşbaşı doğranmış etleri kavuruyoruz. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Etler kavrulduktan sonra soğanı ve sarımsağı da ilave ediyoruz.

Tuzunu ve az suyunu ilave edip kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Sosu için bir kaseye soğuk su koyuyoruz. İçine bir limonun suyunu ve unu ilave edip çırpma teliyle çırpıyoruz. Çırparken içine sıcak su da ekliyoruz.

Etlerin pişmesine yakın şevketibostanları da ekliyoruz ve üzerine sosunu da ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz.
1 kg şevketibostan
400 gr. kuzu eti
1 soğan
2 diş sarımsak
zeytinyağı
su
tuz
SOSU İÇİN:
1 limon
1 çorba k. un

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger