GÜVEÇTE KÖY EKMEĞİ

3 Mayıs 2012 Perşembe

1 kg köy ekmeği karışımı
2 çorba k. kuru maya
1 haşlanmış patates
yarım çay b. zeytinyağı
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba k. yoğurt
HAZIRLANIŞI: Kuru mayanın üzerine biraz sıcak su döküp karıştırıyoruz. Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Eriyen mayayı ortasına döküyoruz. Patatesi içine rendeliyoruz. Zeytinyağı ve tuzunu ekliyoruz. Yavaş Yavaş su ilave ile ortadan başlayarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.

Hamuru iyice yoğurduktan sonra yağlanmış güveç kabına alıp yayıyoruz. Yoğurdu biraz sıvıyağ ile karıştırıp ekmeğin üzerine sürüyoruz. Ekmeğin üzerine isteğe göre havuç ya da baklava dilimi şeklinde çizikler atıp mayalanması için dinlendiriyoruz.

Mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirip servis ediyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger