Zeytinyağlı Kabak

3 Mayıs 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak - Ayşegül'ün Mutfağı: ZonguldakZeytinyağlı Kabak - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak
MALZEMELER
1 kg kabak (yeşil)
3 adet orta boy soğan
1,5 su bardağı pirinç
Maydanoz
Dereotu
Nane
Karabiber
Tuz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

YAPILIŞI:
3 adet soğan ince doğranır.pirinçler yıkanarak 1/2 su bardağı sıvı yağda kavrulur. Kavurma işi bittikten sonra ayrı bir kaba alınır içine yeşillikler doğranır karabiber konularak karışılır. Diğer tarafta kabaklar temizlenereke ortadan enine kesilerek bir parmak kalınlığında doğranır. kabaklar tencereye konularak üzerine karışımla örtülür.kaynar su ilave edilerekkısık ateşte suyu çektirilerek pişirilir. yoğurt sarımsaklanarak ; yoğurtlu sarımsakla servis edilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger