Çaydanlık Böreği

8 Ocak 2013 Salı

Fotoğraf: TOKAT NECLA HANIM'IN MUTFAĞI

ÇAYDANLIK BÖREĞİ
Malzemeler:
500 gr çökelek
500 gr sert tuzlu peynir
1 litre süt
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Yapılışı: unun üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilip 2 yumurta kırılır, yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım bardak da su dökülüp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur 1’er parmak genişliğinde 8 dilime ayrılır. 5 yemek kaşığı tereyağı  yarım çay bardağı sıvı yağ ile ertilir. 4 beze tepsi büyüklüğünde açılıp araları tereyağı ile yağlanarak tepsiye yerleştirilir. Peynirler harmanlanır ve ince kıyılmış dereotu ve maydanozla karıştırılıp yufkanın üzerine döşenir. Yufkaların dışarıdaki kenarları içe katlanır. Kalan 4 bezede açılıp araları yağlanarak tepsiye yerleştirilir.  Üzerine kalan yağ dökülür.Börek birer porsiyonluk  dilimlere ayrılır. Ortalama 180 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. 1 litre süt ısıtılır. Pembeleşen böreğin üzerine ısıtılan süt dökülür. Biraz daha pişirilir.
Çaydanlık Böreği servise hazırdır.TOKAT NECLA HANIM'IN MUTFAĞI

ÇAYDANLIK BÖREĞİ
Malzemeler:
500 gr çökelek
500 gr sert tuzlu peynir
1 litre süt
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Yapılışı: unun üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilip 2 yumurta kırılır, yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım bardak da su dökülüp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur 1’er parmak genişliğinde 8 dilime ayrılır. 5 yemek kaşığı tereyağı yarım çay bardağı sıvı yağ ile ertilir. 4 beze tepsi büyüklüğünde açılıp araları tereyağı ile yağlanarak tepsiye yerleştirilir. Peynirler harmanlanır ve ince kıyılmış dereotu ve maydanozla karıştırılıp yufkanın üzerine döşenir. Yufkaların dışarıdaki kenarları içe katlanır. Kalan 4 bezede açılıp araları yağlanarak tepsiye yerleştirilir. Üzerine kalan yağ dökülür.Börek birer porsiyonluk dilimlere ayrılır. Ortalama 180 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. 1 litre süt ısıtılır. Pembeleşen böreğin üzerine ısıtılan süt dökülür. Biraz daha pişirilir.
Çaydanlık Böreği servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger