Sirkeli Pırasa - Canan'ın Mutfağı: Sinop

8 Aralık 2011 Perşembe

Sirkeli Pırasa - Canan'ın Mutfağı: Sinop
Malzemeler: 1 kilo orta kalınlıkta pırasa, 10 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı elma sirkesi,  3 büyük diş sarımsak, ayçiçek yağı, 1 kase un

Yapılışı: Yemeğimiz için pırasaların sadece beyaz kısımları kullanılır. Pırasalar orta kalınlıkta kesildikten sonra haşlanmaya bırakılır. Pırasalar yumuşadıktan sonra suyu süzülür. Birer birer una bulandıktan sonra kızgın ayçiçek yağında kızartılır. Kızaran pırasalar geniş bir cam fırın kabına yerleştirilir. Derin bir kasede 10 yemek kaşığı yoğurt, dövülmüş 3 büyük diş sarımsak ve 2 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırılır. (Arzu edilirse üzüm sirkesi de kullanılabilir.) Hazırlanan sirkeli sos pırasaların üzerine dökülür. 150 derecelik fırında 3-4 dakika pişirilir. (Yoğurdun fırında pişerken kesilmesi yemeğimizin en önemli özelliğidir.) Yemeğimiz servise hazırdır. 

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger