Mısır Çorbası - Canan'ın Mutfağı: Sinop

8 Aralık 2011 Perşembe

Mısır Çorbası - Canan'ın Mutfağı: Sinop
Malzemeler: 300 gr. iri doğranmış, az yağlı kuşbaşı dana eti, 2 su bardağı dövülmüş mısır, 1 su bardağı barbunya, 2 adet küçük boy kuru soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:
Küçük küçük doğranan kuru soğanlar yarım çay bardağı ayçiçek yağıyla kavrulur. Biraz yumuşadıktan sonra üzerine dana eti ilave edilir. Etin çok fazla kavrulmasını beklemeden domates salçası, bir gece önceden suda bekletilen barbunya ve mısır da tencereye alınır. (Yemeğimiz için, bulgurdan biraz daha büyük taneli kırılmış mısır kullanılmaktadır.) Tüm malzemeler sürekli karıştırılarak iyice kavrulduktan sonra üzerine bolca su eklenerek pişmeye bırakılır. Yemeğimizin düdüklü tencerede 40 dakika pişmesi yeterlidir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger