Oktay Usta Muzlu Kadayıf Topları Tarifi
300 Gr. Kadayıf
3 Muz
1 Çay B. Sıvıyağ
2 Çorba K. İnek Yağı
Yeşil Fıstık
Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
Yarım Limon
Hazırlanışı
Muzları soyup doğruyoruz. Kadayıftan biraz kopartıp yağlanmış kahve fincanına koyuyoruz. Ortasına muz dilimi koyup dışarda kalan kadayıfları ortasına doğru kapatıyoruz. Borcam bir kaba ters çevririp koyuyoruz. Tereyağını eritip sıvıyağı ile karıştırıyoruz. Kadayıfların üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Şerbeti için, şeker, su ve limonu tencereye koyup pişiriyoruz. Piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz. Tatlımız fırından çıktıktan sonra ılık şerbeti döküyoruz. Şerbetini çekip ılıdıktan sonra yeşil fıstık serpip servis ediyoruz.
Home
Oktay Usta 7 Aralık 2011
Oktay Usta Muzlu Kadayıf Topları Tarifi
Oktay Usta Muzlu Kadayıf Topları Tarifi
8 Aralık 2011 Perşembe
Etiketler:
Oktay Usta 7 Aralık 2011
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !