Cevizli Palamut - Canan'ın Mutfağı: Sinop

8 Aralık 2011 Perşembe

Cevizli Palamut - Canan'ın Mutfağı: Sinop
Malzemeler: 4 adet orta boy palamut balığı, 1,5 kase ceviz, 2 adet küçük boy kuru soğan, bir tutam maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı, tereyağı, zeytinyağı

Yapılışı: Fileto şeklinde hazırlanmış olan palamutlar yıkandıktan sonra tuzlanır. (Tuz sayesinde balıklar kızarırken etrafa yağ sıçramayacaktır.) Tuzlanan balıkların sadece etli olan kısımları kızgın ayçiçek yağında kızartılır. (Balığımız fırında da pişeceği için çok fazla kızartılmasına gerek yoktur.) Kızartılan balıklar büyük fırın tepsisine yan yana dizilir. Küçük küçük doğranan soğanlar ayçiçek yağıyla kavrulur. Üzerine dişe gelecek kıvamda çekilmiş olan 1,5 kase ceviz ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
Kavrulan ceviz ve soğanların üzerine küçük küçük doğranan maydanoz yaprakları ilave edilir. Bir çay kaşığı tuz ve karabiberle lezzetlendirilen cevizli harç, balıkların üzerine yerleştirilir. Üzerine çok az zeytinyağı dökülür. Yemeğin daha lezzetli olması için küçük parçalar şeklinde tereyağı da tüm malzemelerin üzerine yerleştirilir. 200 dereceye ayarlanan fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Yemeğimiz servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger