Oktay Usta Patates Mantısı Tarifi

8 Aralık 2011 Perşembe

Oktay Usta Patates Mantısı Tarifi
5 Haşlanmış Patates
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Karabiber
İç Harcı İçin:
2 Soğan
200 Gr. Kıyma
1 Kase Yoğurt
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 Kase Çırpılmış Yoğurt
1 Çorba K. Tereyağı
1 Çay K. Toz Kırmızı Biber
Hazırlanışı

Patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz. İnce doğranmış maydanozu katıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Servis tabağına koyup
ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz. İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada soğanları kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Tuz ve karabiber döküp iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Kıymalı harcımızdan çanakların içlerine dolduruyoruz.

Üzerine çırpılmış yoğurt koyuyoruz. Tereyağı ve toz kırmızı biberi tavada kavurup yoğurdun üstüne dökdükten sonra servis ediyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger