Duvaklı Pilav

24 Kasım 2011 Perşembe

Duvaklı Pilav - Melek'in Mutfağı: İstanbul
Malzemeler: 400 gr. iri parçalar şeklinde kuşbaşı doğranmış orta yağlı kuzu eti, 200 gr. tane mısır, 2,5 su bardağı pirinç, 15 tane kurutulmuş domates, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, çeyrek çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı: Eti marine etmek için; Orta büyüklükte bir tencereye 1 bardak süt ve 3 bardak sıcak su konulur. Yıkanan kuzu eti tencereye alınır. Yüksek ateşte kaynaması beklenir. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlanır. Marine olan etlerin suyu süzülür. Düdüklü tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Marine edilen etler tereyağıyla sotelenir. Üzerine bir bardak kadar sıcak su eklenerek yarım saat pişirilir.  Derin bir kabın içinde 2,5 su bardağı pirincin üzerine bol miktarda sıcak su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz eklenerek 6-7 dakika bekletilir. (Bu sayede pirinçler pişerken tane tane olacaktır.) 15 tane kurutulmuş domates sıcak suda kaynatılarak yumuşaması sağlanır.  Yayvan bir pilav tenceresinde çeyrek çay bardağı zeytinyağıyla 1,5 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Suyu süzülen kurutulmuş domatesler yağla ile birlikte kavrulur.

Üzerine suyu süzülen kuzu eti ve 200 gr. konserve tane mısır eklenerek kavurmaya devam edilir. Servis sırasında ters çevrildiğinde pilavın güzel görünmesi için; kuru domatesler düzenli aralıklarla çember oluşturacak şekilde yerleştirilir. Pirincin suyu süzüldükten sonra tüm malzemelerin üzerini kapatacak şekilde tencereye yerleştirilir. Şeklinin bozulmaması için karıştırılmamalıdır. Haşlanan etin suyuyla birlikte 2,5 bardak sıcak su ilave edilir. Pirincin beyaz görünmesi için birkaç damla limon suyu sıkılır. Tuzu eklendikten sonra yüksek ateşte kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın ateşi kısılır. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ters çevrilerek servis edilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger