Maydanoz Musakka

24 Kasım 2011 Perşembe

Maydanoz Musakka - Dilek'in Mutfağı: Afyon
MALZEMELER: ½ kg az yağlı dana kıyma, 12 demet maydanoz 1 kase haşlanmış nohut, 4 adet domates, 1 adet kuru soğan, 1 çay kaşığı tuz, zeytinyağı

YAPILIŞI

Sapları alınarak sirkeli suda bekletilen maydanozlar süzüldükten sonra sıcak suda bir süre bekletilir, ince ince kıyılır. ½ kg kıyma, 1 adet küçük küçük doğranmış soğanla zeytinyağında kavrulurken 1 çay kaşığı tuz ilave edilir. Kavrulan kıymaya kabukları çıkartılmış, haşlanmış bir kase nohut ilave edilir. Nohudun ardından domatesler ve en son maydanozlar ilave edilir. Su eklenmeyen yemeğimiz maydanozların kendi suyuyla ağır ağır pişirilmelidir. Servis sırasında ters çevrilerek servis edilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger