Mercimekli Bükme

24 Kasım 2011 Perşembe

Mercimekli Bükme - Dilek'in Mutfağı: Afyon
MALZEMELER: 1,5 su bardağı yeşil mercimek, 1 adet kuru soğan, ½ çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı kuyruk yağı
Hamuru için: 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, un, su

YAPILIŞI
1,5 su bardağı yeşil mercimeğin ortasına bir adet bütün kuru soğan yerleştirilerek haşlanır. Haşlanan mercimeklerin içindeki soğan alınır ve mercimekler soğuması için bir tabağa aktarılır. Hamur 2 ölçü un, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker ve su ile yoğrulur. Elde edilen yumuşak kıvamdaki hamur ikiye bölünür. Hamurlar üzeri örtülerek buzdolabında dinlendirilirken, daha önceden eritilip dondurulan 1 su bardağı kuyruk yağı eritilir. Eritilen yağ biraz soğutulur ki hamuru eritmesin. İlk hamur büyütülerek açılır.

Açılan hamura yağ gezdirilir ve kare şeklinde katlanır. İlk hamur buzdolabında dinlendirilirken ikinci beze de aynı şekilde açılır. Yağı sürülür ve dinlendirilen katlı hamur tam ortasına yerleştirildikten sonra yine ilk hamur gibi katlanır. 15dk buzdolabında dinlendirildikten sonra kesilerek 4’e bölünür. 4’e bölünen hamurdan küçük hamurlar elde edilir ve tabak büyüklüğünde açıldıktan sonra ortasına haşlanmış mercimek yerleştirilerek rulo şeklinde katlanır. En yüksek ısıda pişirilen Mercimek Bükme servis için hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger