Lezgi Hangeli Tarifi

4 Ocak 2013 Cuma

Fotoğraf: KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
LEZGİ HANGELİ
Malzemeler:
1 kg kuzu kaburga
1 adet yumurta
1 adet patates
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağ
Aldığı kadar un
Yapılışı: 1kg kuzu kaburga düdüklüde haşlanır. Düdüklünün kapağı açılır ve at suyunu çekene kadar kavrulur. Hamur için; 1 yumurta, 1 çay bardağında biraz az su, bir tutam tuz yoğurma kabına alınır ve aldıüı kadar unla birlikte yoğrulur. Hamur açılır ve mantı gibi kare parçalara kesilir. Patates küp küp doğranır. Etlerin üzerine bir iki parmak çıkacak kadar su eklenip kaynatılır ve küp küp kesilen patatesler eklenir. patatesle yumuşayınca hamurlar ilave edilir. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı pul biber kızdırılıp yemeğin üzerine dökülür.
Lezgi Hangeli servise hazırdır.KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
LEZGİ HANGELİ
Malzemeler:
1 kg kuzu kaburga
1 adet yumurta
1 adet patates
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağ
Aldığı kadar un
Yapılışı: 1kg kuzu kaburga düdüklüde haşlanır. Düdüklünün kapağı açılır ve at suyunu çekene kadar kavrulur. Hamur için; 1 yumurta, 1 çay bardağında biraz az su, bir tutam tuz yoğurma kabına alınır ve aldıüı kadar unla birlikte yoğrulur. Hamur açılır ve mantı gibi kare parçalara kesilir. Patates küp küp doğranır. Etlerin üzerine bir iki parmak çıkacak kadar su eklenip kaynatılır ve küp küp kesilen patatesler eklenir. patatesle yumuşayınca hamurlar ilave edilir. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı pul biber kızdırılıp yemeğin üzerine dökülür.
Lezgi Hangeli servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger