500 gr Un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
200 gr ince dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 kaşık sıvıyağı
100 gr tereyağı
500 gr süzme yoğurt
Yapılışı:
Unun içine tuz ve su ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. 1 saat dinlenmeye bırakılır. Soğan ince ince doğranır ve sıvıyağda kavrulur, içine 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı karabiber ve ceviz eklenir. Soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur açılır ve çay bardağı ağzıyla yuvarlak yuvarlak kesilir, içlik ilave edilir kapatılır ve kaynayan suda haşlanır. Süzülerek servis tabağına alınır, kızdırılmış tereyağına 1 tatlı kaşığı pul biber eklenir ve süzme yoğurtla servis yapılır.
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
200 gr ince dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 kaşık sıvıyağı
100 gr tereyağı
500 gr süzme yoğurt
Yapılışı:
Unun içine tuz ve su ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. 1 saat dinlenmeye bırakılır. Soğan ince ince doğranır ve sıvıyağda kavrulur, içine 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı karabiber ve ceviz eklenir. Soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur açılır ve çay bardağı ağzıyla yuvarlak yuvarlak kesilir, içlik ilave edilir kapatılır ve kaynayan suda haşlanır. Süzülerek servis tabağına alınır, kızdırılmış tereyağına 1 tatlı kaşığı pul biber eklenir ve süzme yoğurtla servis yapılır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !