Pisije Haluj - Nezahat'in Mutfağı: İzmit

4 Ocak 2013 Cuma

Malzemeler:
500 gr Un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
200 gr ince dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 kaşık sıvıyağı
100 gr tereyağı
500 gr süzme yoğurt

Yapılışı:
Unun içine tuz ve su ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. 1 saat dinlenmeye bırakılır. Soğan ince ince doğranır ve sıvıyağda kavrulur, içine 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı karabiber ve ceviz eklenir. Soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur açılır ve çay bardağı ağzıyla yuvarlak yuvarlak kesilir, içlik ilave edilir kapatılır ve kaynayan suda haşlanır. Süzülerek servis tabağına alınır, kızdırılmış tereyağına 1 tatlı kaşığı pul biber eklenir ve süzme yoğurtla servis yapılır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger