1 adet bütün piliç
1 adet soğan
1 baş sarımsak
1 kaşık mısır unu
4 kaşık un
1 tatlı kaşığı kişniş
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Soğanlar doğranır ve sıvı yağda kavrulur, parçalanmış piliç soğanla beraber rengi dönene kadar kavrulur. Sarımsak rendelendikten sonra ilave edilir. Bol suda hep beraber haşlanır.
Tuz ilave edilir.Tencereye mısır unu ve un koyulur ve kavrulur, soğutulmuş tavuk suyu ilave edilerek inceltilir. İstenilen kıvama gelince kişniş eklenir, servis tabağına alınır, üzerine piliç parçaları konulur . Eritilen tereyağına kırmızı toz biber eklenir ve soslanarak servis yapılır.
1 adet soğan
1 baş sarımsak
1 kaşık mısır unu
4 kaşık un
1 tatlı kaşığı kişniş
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Soğanlar doğranır ve sıvı yağda kavrulur, parçalanmış piliç soğanla beraber rengi dönene kadar kavrulur. Sarımsak rendelendikten sonra ilave edilir. Bol suda hep beraber haşlanır.
Tuz ilave edilir.Tencereye mısır unu ve un koyulur ve kavrulur, soğutulmuş tavuk suyu ilave edilerek inceltilir. İstenilen kıvama gelince kişniş eklenir, servis tabağına alınır, üzerine piliç parçaları konulur . Eritilen tereyağına kırmızı toz biber eklenir ve soslanarak servis yapılır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !