Şıpsi - Nezahat'in Mutfağı: İzmit

4 Ocak 2013 Cuma

Malzemeler:
1 adet bütün piliç
1 adet soğan
1 baş sarımsak
1 kaşık mısır unu
4 kaşık un
1 tatlı kaşığı kişniş
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Soğanlar doğranır ve sıvı yağda kavrulur, parçalanmış piliç soğanla beraber rengi dönene kadar kavrulur. Sarımsak rendelendikten sonra ilave edilir. Bol suda hep beraber haşlanır.
Tuz ilave edilir.Tencereye mısır unu ve un koyulur ve kavrulur, soğutulmuş tavuk suyu ilave edilerek inceltilir. İstenilen kıvama gelince kişniş eklenir, servis tabağına alınır, üzerine piliç parçaları konulur . Eritilen tereyağına kırmızı toz biber eklenir ve  soslanarak servis yapılır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger