Piti Tarifi

4 Ocak 2013 Cuma

Fotoğraf: KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
PİTİ
Malzemeler:
500 gr kuzu gerdan
500 gr kuzu incik
200 gr kuyruk yağı
500 gr nohut
2 adet domates
2 adet yeşil biber
3 tatlı kaşığı zerdeçal (sarıkök)
Yapılışı: kuzu gerdan, kuzu incik ne kuyruk yağı düdüklüde üzerini geçecek kadar suyla birlikte haşlanır. Haşlanan etlere 3 tatlı kaşığı zerdeçal ve haşlanmış nohut eklenip bir iki taşım daha kaynatılır. Domatesler kabuklarıyla birlikte halka halka ve biberler de iri iri doğranır. Kaplara (güveç de olabilir) önce birer adet et yerleştirilir. Etin nohutlu suyundan da ilave edilir. Domatesler ve biberler de yerleştirilip fırınlanır.
Piti servise hazırdır.KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
PİTİ
Malzemeler:
500 gr kuzu gerdan
500 gr kuzu incik
200 gr kuyruk yağı
500 gr nohut
2 adet domates
2 adet yeşil biber
3 tatlı kaşığı zerdeçal (sarıkök)
Yapılışı: kuzu gerdan, kuzu incik ne kuyruk yağı düdüklüde üzerini geçecek kadar suyla birlikte haşlanır. Haşlanan etlere 3 tatlı kaşığı zerdeçal ve haşlanmış nohut eklenip bir iki taşım daha kaynatılır. Domatesler kabuklarıyla birlikte halka halka ve biberler de iri iri doğranır. Kaplara (güveç de olabilir) önce birer adet et yerleştirilir. Etin nohutlu suyundan da ilave edilir. Domatesler ve biberler de yerleştirilip fırınlanır.
Piti servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger