Patatesli Zeytinli Papatya Börek

7 Ocak 2013 Pazartesi


Oktay Usta PATATESLİ ZEYTİNLİ PAPATYA BÖREK


4,5 su b. un
1 tatlı k. instant maya
1 su b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
1 yumurta akı
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN:
2 haşlanmış patates
100 gr. kaşar peyniri
100 gr. beyaz peynir
1 kase siyah zeytin
1 tutam dereotu
tuz
toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine instant mayayı ve tuzu döküp, harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz ve sütü, sıvıyağı döküyoruz. Yumurta akını ilave ediyoruz. Ortadan yoğurmaya başlıyoruz.

Az ılık su döküyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz. İç harcı için, karıştırma kabına haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. Üstüne beyaz ve kaşar peyniri rendeliyoruz. Siyah zeytinin çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğruyoruz.

Dereotunu da doğruyoruz ve hepsini karıştırma kabına alıyoruz. Tuz, toz kırmızı biber ve isteğe göre karabiber atıyoruz. İç harcımızı karıştırıyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Fincan tabağı büyüklüğünde hamurlar açıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Ortalarına yuvarladığımız iç harçtan koyuyoruz. Hamurdan misketten biraz büyük bezeler koparıyoruz ve yuvarlayıp, iç harcın kenarlarına diziyoruz. Kenardaki yuvarlak hamurların üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Bu şekilde papatya börekler hazırlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger