Çeç Pancarı - Melahat'in Mutfağı: Erzurum

4 Ekim 2011 Salı

Star TV Soframız 04.10.2011 Çeç Pancarı - Melahat'in Mutfağı: Erzurum Çeç Pancarı - Melahat'in Mutfağı: Erzurum 1 kilo kuşbaşı doğranmış kemikli kuzu eti
1 kilo çeç yani şalgam sapı
1 kase yeşil mercimek
1 çay bardağı pilavlık bulgur
2 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
Fındık yağı
Tuz

Yapılışı: Düdüklü tencereye yerleştirilen kuzu eti, küp şeklinde doğranmış kuru soğan, tereyağı, fındık yağı ve tuzla bir süre kavrulur. Üzerine eklenen 2 yemek kaşığı domates salçasıyla da bir süre daha kavrulduktan sonra pul biber ve bolca su eklenerek 15 dakika pişirilir. Çeç olarak bilinen şalgamın sapları küçük küçük doğrandıktan sonra bol suyla yıkanıp haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu iyice süzülen çeç, pişen etlere eklenir. Bir gece önceden soğuk suda bekletilmiş yeşil mercimek ve 1 çay bardağı pilavlık bulgur da diğer malzemelere eklendikten sonra 20-25 dakika daha pişmeye bırakılır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger