Nenemin Kebabı - Şevkat'in Mutfağı: Amasya

3 Ekim 2011 Pazartesi

Star TV Soframız 3 Ekim 2011 Nenemin Kebabı Tarifi
MALZEMELER:
750gr kuzu kuşbaşı, 1 adet domates, 7-8 adet yeşilbiber, bol sıvıyağı
Hamuru için: 2 su bardağı un, su, tuz

YAPILIŞI:
Nenemin Kebabı - Şevkat'in Mutfağı: Amasya750gr kuzu kuşbaşı kavrulur. 7-8 adet yeşilbiber, 1 adet domates minik minik doğranır ve etlerle kavrulur. 2 su bardağı una göz kararı tuz ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük parçalar kesilip, elde yuvarlayarak minik bezeler oluşturulur.
Bezeler tabak büyüklüğünde açılır ve bol sıvıyağda kızartıldıktan sonra et suyuna batırılır. Et suyuna batırılan bezeler borcama yerleştirildikten sonra kavrulan et hamurların üzerine yayılır. En son kızartılan hamurla etlerin üzeri kapatıldıktan sonra, yanlarda kalan hamurlarla etler iyice kapatılır. Et suyu etleri kapatan hamurların üzerine gezdirilir. Servis sırasında domates biberlerler doğranarak süslemesi yapılır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger