Star TV Soframız 3 Ekim 2011 Nenemin Kebabı Tarifi
MALZEMELER: 750gr kuzu kuşbaşı, 1 adet domates, 7-8 adet yeşilbiber, bol sıvıyağı
Hamuru için: 2 su bardağı un, su, tuz
YAPILIŞI:
750gr kuzu kuşbaşı kavrulur. 7-8 adet yeşilbiber, 1 adet domates minik minik doğranır ve etlerle kavrulur. 2 su bardağı una göz kararı tuz ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük parçalar kesilip, elde yuvarlayarak minik bezeler oluşturulur.
Bezeler tabak büyüklüğünde açılır ve bol sıvıyağda kızartıldıktan sonra et suyuna batırılır. Et suyuna batırılan bezeler borcama yerleştirildikten sonra kavrulan et hamurların üzerine yayılır. En son kızartılan hamurla etlerin üzeri kapatıldıktan sonra, yanlarda kalan hamurlarla etler iyice kapatılır. Et suyu etleri kapatan hamurların üzerine gezdirilir. Servis sırasında domates biberlerler doğranarak süslemesi yapılır.
HomeNenemin Kebabı - Şevkat'in Mutfağı: Amasya
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !