HomeGömlek Kadayıfı - Şevkat'in Mutfağı: Amasya
Gömlek Kadayıfı - Şevkat'in Mutfağı: Amasya
3 Ekim 2011 Pazartesi
Soframız 3 EKim 2011 Tarifleri
MALZEMELER: ½ kg kadayıf, 200gr ceviz içi, 4 adet yumurta, sıvıyağı
Şerbeti için: 4 bardak su, 4 su bardağı şeker, ½ limonun suyu
YAPILIŞI:
Şerbet için 4 bardak suya 4 su bardağı şeker eklenir ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Katlarından ayrılan ilk kadayıf kesilerek dikdörtgen bir parça elde edilir. İçine ceviz koyulan kadayıf rulo şeklinde sarılır. Rulo şeklindeki kadayıflar çırpılan 4 adet yumurtaya bulanıp kızartılır ve soğuyan şerbetin içine atılır. Şerbeti emmesi için bir süre beklenir ve gömlek kadayıfları servis tabağına alınır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !