Soframız Orman Tarifi - Emel'in Mutfağı: Kilis

28 Eylül 2011 Çarşamba

Orman - Emel'in Mutfağı: Kilis

MALZEMELER: 1kg iri kuşbaşı kuzu but, 1 su bardağı nohut,250gr yoğurt, 1 adet yumurta, karabiber, haspir,  zeytinyağı, tereyağı

YAPILIŞI:
Etler zeytinyağı ve tereyağında kavrulur. Kavrulan etlere 1 su bardağı daha önceden ıslatılmış olan nohut eklenir. Sıcak suyu ilave edilen yemeğe 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. 1,5 saat pişmesi yeterlidir. Ayrı bir tencereye dibini kapatacak kadar yoğurt ilave edilir. Yoğurdun üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir.
Zeytinyağı gezdirilen yoğurda 1 adet yumurta kırılır ve 2 yemek kaşığı un eklenir. Kaynayana kadar sürekli karıştırılan harca kaynadıktan sonra et suyu ilave edilir ve blenderdan geçirilir. Kaynayan harcın altı kısılarak et ve nohutları ilave edilir. Çok kısa bir süre daha kaynatılan Orman servise hazırdır. Servis sırasında arzuya göre karabiber ve 1 çay kaşığı haspir ilave edilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger