Hapsa - Emel'in Mutfağı: Kilis

28 Eylül 2011 Çarşamba

Hapsa - Emel'in Mutfağı: Kilis

MALZEMELER: 1 su bardağı ceviz, 1 su bardağı fıstık, 1 su bardağı badem
Muhallebisi için: 2 su bardağı üzüm pekmezi, 2 su bardağı nişasta, 14 bardak su

YAPILIŞI:
Cevizler ve fıstıklar ufaltılır. Sıcak suda bekletilen bademler önce soyulur, ardından ikiye bölünerek diğer malzemelere eklenir. Kuruyemişler tavada kavrulur. Bir kaba 2 su bardağı nişasta ve 2 bardak su konur ve nişasta kaşıkla ezilir. 12 bardak su, iki bardak üzüm pekmezine ilave edildikten sonra ocağa ısınması için konur. Isınan pekmeze çözülen nişasta ilave edilir ve sürekli karıştırılır. Muhallebi koyu kıvama geldiğinde kavrulan kuruyemişlerin bir kısmı ilave edilerek karıştırılır ve servis tepsisine alınarak soğutulur. Hapsa servis edilirken kavrulan kuruyemişler üzerine eklenir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger