Malzemeler:
2-3 çorba kaşığı un,
1 tatlı kaşığı karbonat,
400 gr ağız veya kaymak,
300 gr ceviz,
3 çorba kaşığı tahin,
2 tatlı kaşığı şeker
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker,
4 su bardağı su
Yapılışı:
Un ve su bir kapta pürüzsüz ve boza gibi bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Karbonat eklenen karışım mayalanması için biraz bekletilir. Tavaya 1-2 damla sıvıyağ koyulur ve 1 kepçe krep hamuru tavanın ortasına dökülür. Üst kısmı göz göz olunca pişmiş olduğu anlaşılır ve alınır. Tek tarafı kızartlılır. Tüm karışım bu şekilde pişirilir.Şerbeti hazırlamak için ayrı bir tencereye sıcak su ve şeker eklenir ve ara sıra karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
Antakya'nın yöresel yemeği Tas Kadayıf'ın tarifi, Mutfağım programında verildi Cevizler ufalanır. İçine tahin ve şeker eklenip karıştırılarak tatlının cevizli harcı elde edilir. Pişen krep hamurlarının ortasına bir kaşık ağız konulur. Ağız yerine kaymak da kullanılabilir. Ortadan ikiye katlanarak yarım ay şekli verilir ve ağzı parmaklarla bastırılarak kapatılır. Aynı şekilde bir sıra da cevizli tahinli harç kullanılarak taş kadayıfları hazırlanır ve ağızları kapatılır.Sıcak şerbet bir kepçe yardımı ile Taş Kadayıflarının üzerine gezdirilir. Tatlımız servise hazırdır.
Home
Mutfağım 4 Ocak 2012
Tas Kadayıf Tarifi
Tas Kadayıf Tarifi
3 Ocak 2012 Salı
Etiketler:
Mutfağım 4 Ocak 2012
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !