Kars'ın yöresel yemeği Katık Aşı Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında verildi.
Malzemeler:
½ Su bardağı pirinç
1 Çay bardağı Lepe(nohut kırığı)
4 Yaprak Pazı
1 su bardağı yoğurt
1 Adet Havuç;
½ Demet Maydanoz
½ Demet dereotu
½ Demet taze Kişniş
1 Su bardağı et suyu
Yapılışı:
Öncelikle tencereye su alıp üzerine yarım su bardağı pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlanırken; diğer tarafta pazı, maydanoz, dereotu ve kişnişi ince ince doğrayın. Pirinçler yumuşamaya başladığı zaman, önceden haşlanmış olan 1 çay bardağı lepeyi pirinçlerin üzerine ilave edin. Tuzunu ekleyip karıştırın. 1 Adet havuç rendeleyip, malzemelerin üzerine ilave edin.
Daha sonra, önceden doğradığınız 4 yaprak pazı, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, yarım demet taze kişnişi malzemelerin üzerine ilave edin. Yeşillikler rengini kaybetmeden, üzerine bir su bardağı et suyunu ekleyin. Kısa süre kaynatıp altını kapatın. Çorba soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı yoğurdu ilave edip, istediğiniz kıvama göre sulandırabilirsiniz.
Home
Mutfağım 4 Ocak 2012
Katık Aşı Çorbası Tarifi - Katık Aşı Çorbası Nasıl Yapılır
Katık Aşı Çorbası Tarifi - Katık Aşı Çorbası Nasıl Yapılır
4 Ocak 2012 Çarşamba
Etiketler:
Mutfağım 4 Ocak 2012
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !