Güveç Tarifi

4 Ocak 2012 Çarşamba

Güveç - Havva'nın Mutfağı: BoluMalzemeler:
1,5 kilo biftek
5 adet domates
7-8 adet biber
3 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 cay bardağı zeytinyağı
Tane karabiber
Arpacık soğanı süs için
1 Yemek kaşığı salça

Güveç - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı: Soğan, sarımsak, biber ve domatesleri küp küp kesiyoruz. Arpacık soğanları ise sadece soyuyoruz. Malzemelerimizi hazırladıktan sonra döşemeye geçiyoruz. Güvecimizin altına bir miktar yağı koyuyoruz, soğanı en alt kata bir miktar koyduktan sonra eti bir sıra soğanın üzerine kapatıyoruz. Etin üzerine soğan, tuz, biber domates ve karabiberi ekliyoruz, üzerin et ile kaplıyoruz. Etimiz bitene kadar malzemeleri aynı sıralama ile yerleştirerek kat kat seriyoruz. Hazırladığımız güvecimize salçalı su ekleyerek ağzını alüminyum kağıt ile kapatıp üzerine de bir kapakla kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişiriyoruz.  Afiyet olsun…  

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger