İncirli Parfe

4 Ocak 2012 Çarşamba

İncirli Parfe - Havva'nın Mutfağı: BoluMalzemeler:
9 adet incir
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su su bardağı ceviz
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu
Bir lt ılık süt
1 yumurta
3 kaşık un
3 kaşık şeker
1/4 tereyağ
Vanilya
Tarçın
Hindistan cevizi

İncirli Parfe - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yaplışı:

Kek:
Önce incirleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz. Yumurtayı şeker ile birlikte mikser yardımıyla çırpıyoruz. İncirleri küpler halinde kesiyoruz. Karışıma ceviz, un, incir ve kabartma tozunu ekliyoruz. Hamurumuz katı bir kıvamda olmalıdır. Karışımımızı yağlanmış kabımıza elimizle yayıyoruz. Kekimizi önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Parfe:
Tenceremizi ocağa alıyoruz. İçine sütü döküyoruz. Ardından yumurtamızı ekliyoruz. Şeker ve unu yavaş yavaş karışıma ekliyoruz. Margarini ve vanilyayı da ekledikten sonra muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz parfemizi sıcak kekimizin üzerine döküyoruz. İncirli parfemizi soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan parfemizi tarçın ve hindistan cevizi ile süslüyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger