Kuzu Kol Dolması - Berna'nın Mutfağı: İstanbul

4 Ocak 2012 Çarşamba

Kuzu Kol Dolması - Berna'nın Mutfağı: İstanbulMalzemeler:
1 Bütün kuzu kol
tuz
iğne iplik
İç harcı için;
2 bardak baldo pirinç
1/2 kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı kuru nane
1/2 demet taze soğan
tuz

Kuzu Kol Dolması - Berna'nın Mutfağı: İstanbul Yapılışı:
1-kuzu kolu kemiğinden sıyırarak kitap gibi açın.
2-kuzu ciğerini kuşbaşı doğrayın ve bir bardak suda haşlayın
3-haşladığınız ciğerleri pirinci ve taze soğanı bir tencerede kavurun .tuz ve naneyi ilave edin.
4-kavrulan karışımı bir kaşık yardımıyla açtığınız kuzu kolun içine doldurun bir yorgan iğnesi ve iplik yardımıyla pirinçler taşmıyacak şekilde iyice dikin .tepsiye yerleştirin.
5-üzerini elinizle tuzlayın .
6-taze patateslerin kabuklarını soyup yıkayın.
7-patatesleri de tepsiye kuzunun yanlarına dizin.
8-tepsiye 1 bardak sıcak su koyun .
9-160 derecede yaklaşık 3 saat pişirin.
10-üzeri kızarınca bir çatal yardımıyla piştiğini kontrol edin fırından alıp servis yapın.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger