Han Kebabı Tarifi

4 Ocak 2012 Çarşamba

Dilek Hanımın Mutfağı Kars
Malzemeler:
2 Kilo Dana eti
4 Adet patates
½ Kilo biber
8 Adet küçük boy domates
Zerdeçal
Sıvı yağ

Sosu için:
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Adet orta boy domates
1 Adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber

Yapılışı:
2 Kilo dana etini iri iri doğrayıp, üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edip düdüklü tencerede haşlayın. Başka bir kapta, 4’e böldüğünüz patateslerin üzerine tuz ve zerdeçal ekleyip güzelce karıştırın. Sıvı yağı kızdırıp, patatesleri bu yağda kızartın. Aynı yağda domatesleri ve sonrasında biberleri bütün bütün kızartın. Başka bir tavada tereyağını eritip, yemeklik doğradığınızı 1 adet kuru soğanı kavurun. Üzerinde 2 adet orta boy domatesi doğrayıp; 1 yemek kaşığı biber, 1 yemek kaşığı da domates salçasını ilave edip kavurun.
Patatesleri harmanladığınız kapta kalan zerdeçalı suyla karıştırıp yemeğe ilave edin. Damak zevkinize göre tuz ve karabiber ilave edip, bütün malzemeleri kavurun. Geniş bir tencereye sıvı yağ ekleyip, düdüklü tencerede haşlanan etleri kısa süre çevirin. Üzerine patates, biber ve domatesleri dizip; tavada hazırladığınız sosu üzerine ekleyin. Düdüklüdeki et suyundan bir su bardağı suyu yemeğin üzerine döküp, kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra, malzemeleri cam bir tepsiye dizip servis yapın.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger