Pırasalı Kol Böreği

4 Ocak 2012 Çarşamba

Pırasalı Kol Böreği - Berna'nın Mutfağı: İstanbulMalzemeler:

Hamuru için:

2,5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı zeytinyağ
750 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
İç harç için:
1 kg pırasa
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru açmak için;
250 gr un
250 gr tereyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Üzeri için;
Bir kaşık erimiş tereyağ

Pırasalı Kol Böreği - Berna'nın Mutfağı: İstanbul Yapılışı:

1-pırasaları ayıklayıp yıkayın.boyuna dörde kesip küçük küçük doğrayın
2-un ,su,yumurta,tuz,sıvıyağ ve sirke bir kapta yoğurun .üzeri bir bezle örtülerek dinlenmeye bırakın.
3-doğradığınız pırasaları bir tavaya alın sıvıyağ ,tuz ve salça ilave edin ve kavurun.
4-dinlendirdiğiniz hamuru 14 eşit bezeye ayırın bezelerden herbirini pasta tabağı boyunda merdaneyle açın aralarına eritmiş olduğunuz tereyağını fırçayla sürün 7 tane hamuru üst üste koyun diğer tarafta yine 7 tane hamuru aynı şekilde aralarına tereyağ sürerek aynı şekilde hazırlayın.
5-ilk hazırladığınız 7 tane hamuru oklava ile un serperek yufka büyüklüğünde açın.hamuru ortadan ikiye kesin.tereyağ ile fırça yardımıyla yağlayın.kavurduğunuz pırasayı hamurun kenarlarına kadar uzunlamasına yayın.hamuru sarıp rulo yapın.diğer yarısına da aynı şekilde hazırlayın yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin .
6-tepsiye yerleştirdiğiniz böreğin üzerine kalan tereyağını fırça yardımıyla sürün ,200 dereceye ayarlı fırında 25 -30 dakika kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger