Şekerpare Tarifi - Berna'nın Mutfağı: İstanbul

4 Ocak 2012 Çarşamba

Şekerpare - Berna'nın Mutfağı: İstanbulMalzemeler:
Hamuru için;
250 gr tereyağ
350 gr un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şurup için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Şekerpare - Berna'nın Mutfağı: İstanbul Yapılışı:

1-bir kapta oda ısısında yumuşatılmış tereyağı doğrayın.yumurta un kabartma tozu ve yoğurdu ilave edin.hamuru 5 dakika yoğurun.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlak açıp bastırın.elinizdeki hamuru bir sepete yada rendeye bastırın hamurun iki tarafından kıvırarak sepetin üzerinden alın ters çevirip fırın tepsisine dizin .170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar 30 dakika pişirin .soğumaya bırakın.
2-şerbeti hazırlayın 15 dakika kaynatın 1 çay kaşığı limon ilave edin ateşi kapatın. onuda soğumaya bırakın ,
3-ikiside ılık olacak şekilde şerbeti tatlının üzerine dökün servis yapın ..

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger