Bezelye Çorbası

4 Ocak 2012 Çarşamba

Bezelye Çorbası - Havva'nın Mutfağı: BoluMalzemeler:
1 lt su
500 gr bezelye
2 adet kuru soğan
Yarim demet maydanoz
10 adet yesil salata yaprağı
1/3 su bardağı pirinç
4 corba kasığı sıvı yağ
5 adet taze soğan sapı
Tuz karabiber

Bezelye Çorbası - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı:
Soğanları yağ ile kavuruyoruz.. Daha sonra suyu, bezelyeyi, pirinci, yeşil salata yapraklarını soğana ilave ediyoruz. Kısık ateşte malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirip tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra çorbamızı rondo yardımı ile püre haline getiriyoruz. Püre haline getirdiğimiz çorbayı bir de tel süzgeçten geçirip tekrar ocağa alıyoruz. Maydanozumuzu ilave edip bir taşım kaynatıyoruz. Çorbamız hazır.

Çorbamızı servise hazırlarken de ince kıyılmış soğan saplarını üzerine serperek servise hazır hale getiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger